Burse de studiu pentru elevii din Ţara Făgăraşului

Fundația Comunitară Țara Făgărașului alături de sponsorul unic Bilka, lansează anul acesta Fondul de Burse Bilka “Pentru educație în Țara Făgărașului”, proiect care vizează susținerea elevilor buni la învățătură să își continue studiile, în ciuda situației materiale precare a acestora.

„Tinerii reprezintă una dintre bogăţiile Ţării Făgăraşului, iar prin educație ei devin membri ai comunităţii care pot influenţa pozitiv soarta acesteia.  Din acest motiv, dorim să îi susținem pentru a-şi continua studiile pe elevii care învaţă bine dar sunt în pericol să abandoneze şcoala din cauza veniturilor mici ale familiei din care fac parte. Ne propunem să sprijinim generațiile viitoare de tineri care, prin aportul lor, pot dezvolta economic și cultural comunitatea din care fac parte. Prin acest Fond, oferim oportunitatea tinerilor cu o situație financiară precară să devină o componentă activă a comunității în care trăiesc. Acest lucru se va realiza prin oferirea unui sprijin financiar şi prin medierea unei relaţii de mentorat.”, susțin reprezentanții fundației.

Pot aplica elevi din Țara Făgărașului din clasele V-XII, înscriși la o formă de învățământ în anul școlar 2019-2020, care au promovat anul școlar anterior și care au încheiat cu cel puțin media 8 anii anteriori. Venitul pe membru de familie nu trebuie să depășească 900 de lei/lună în ultimele 90 de zile, iar aplicantul trebuie să se fi implicat în activități extrașcolare care pot fi dovedite cu documente.

Bursele se acordă pentru anul școlar 2019-2020 în urma unei jurizări făcute atât de reprezentanți ai FCTF cât și ai sponsorului Bilka, cuantumul unei burse fiind de 1900 de lei. Perioada activă a programului este 24 septembrie – 16 octombrie 2019, urmând ca anunțarea numelor bursierilor să fie făcută pe 24 octombrie.

Pentru a aplica la Fondul de Burse Bilka Pentru educație în Țara Făgărașului“, elevii trebuie să întocmească un dosar cu documentația disponibilă aici urmând ca acesta să fie depus fie fizic, la sediul FCTF din strada Republicii 1C, Făgăraș, fie prin e-mail, la office@fundatiactf.ro până la data de 16 octombrie.

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.