A început școala! Pentru miile de elevi din Țara Făgărașului, astăzi a sunat, din nou, clopoțelul! (foto, video)

Cea mai lungă și dorită vacanță, cea de vară a luat sfârșit. Pentru miile de elevi din Țara Făgărașului, astăzi a sunat, din nou, clopoțelul. Emoțiile fiecărui elev în parte au fost diferite, de la cei mai mici de clasa 0, până la cei mai mari de clasa a XII-a. Bucuria revederii colegilor și curiozitatea de a-și cunoaște noii diriginți sau profesori au făcut parte din tabloul fiecărei festivități de deschidere.

 

La Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” clopoțelul a sunat la ora 9.00. Festivitatea de deschidere a noului an școlar a început cu slujba de binecuvântare și cu discursul directorului care a ținut să le spună elevilor și mai ales, celor care pășesc pentru prima oară în sălile de clasă, cât de importantă este școala și rolul pe care-l are în formarea fiecăruia. În plus, toți elevii vor avea parte de cele mai bune condiții în clase și cu toții vor primi manualele de care au nevoie.

 

„Cadrele didactice care sunt învățători și diriginți au pregătit pentru elevi manualele școlare pe care le avem, sălile de clasă, la fel, au fost igienizate, totul a fost pus la punct pentru ca noi să ne putem desfășura activitatea în condiții optime.”, a declarat Iuliana Aldea, directorul Școlii Gimnaziale „Ovid Desușianu”.

 

Emoții mari au fost și pentru elevii Liceului Tehnologic „Dr Ioan Șenchea”. La festivitatea de deschidere care început la ora 10.30, au luat parte primarul orașului Gheorghe Sucaciu, dar și fostul director al liceului, profesorul Puiu Tipi care a ținut să specifice faptul că domnia sa participă la cea de-a 40-a festivitate de deschidere a unui an școlar. Cu un plan de școlarizare bine pus la punct și foarte ofertant, Liceul Tehnologic „Dr Ioan Șenchea” are, de acum, o facilitate în plus. Cu sprijinul primăriei, transportul în comun este gratis pentru elevi, începând din acest an.

 

    

„Cel mai important lucru e că ne-am realizat planul de școlarizare și toate clasele din ofertă au fost realizate. Școala arată foarte bine, atât baza materială a fost reabilitată cât și încadrarea cu cadrele didactice. Atât la liceu, cât și la profesională, toate calificările sunt în domeniul serviciilor. Le urez mult succes și să aibă mai mult ambiție, mai multă voință fiindcă și agenții economici altfel te recrutează când vede că vrei să faci ceva, chiar dacă la început nu prea știi,”. a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic Dr. Ioan Șenchea.

   

Cu emoții în suflet au pășit pe poarta școlii și elevii Colegiului Național „Radu Negru“. Dacă de la orele 9.00, respectiv 9.30, au fost organizate festivități pentru cei mai mici elevi ai școlii, de la ora 10.30, în curtea colegiului s-au strâns liceeni. Emoțiile au fost evidente pentru bobocii din acest an ai colegiului, pentru care începe o nouă etapă a vieții.

  

Începe un nou an școlar, cu gânduri pozitive, cu cadre didactice pregătite pentru a forma corect copiii și consider că în acest an dacă vom comunica la fel de transparent și corect vom avea rezultatele scontate. Le mulțumesc colegilor pentru eforturile depuse anul trecut și le doresc să aibă multă sănătate și răbdare, pentru a putea face față și altor provocări ce vor apărea pe parcursul acestui an. Părinților le urez să fie alături de noi, să aibă încredere în ceea  ce înseamnă un dascăl cu vocație și să înțelegem că până la urmă noi dascălii suntem în slujba elevului. În anul acesta avem 144 de elevi, pentru că avem două locuri suplimentare la clasa Științele naturii, pentru romi și vom intra cu foarte multe perspective pentru viitor.  Intră o generație bună de boboci și vom termina cu o generație la fel de bună“, ne-a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

La festivitate au luat parte și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În primul rând, le urez succes la învățătură și să nu uite faptul că învățătura nu le-o ia nimeni. Poți să mergi oriunde, pentru că este apreciată. Dacă nu înveți, mai departe drumurile vor fi destul de complicate.  Important este ca elevii să înțeleagă că în fiecare zi trebuie să învețe ceva nou la școală, să câștige o nouă experiență, să capete noi cunoștințe. Și vreau să fac o comparație cu școala de șoferi, unde dacă te duci și în 20 de ore nu ai învățat nimic, atunci nu ai ce să cauți la volanul unei mașini. Tot așa, la școala vieții și la școlile unde învață, dacă vin cu ceva bun acasă în fiecare zi, atunci este un câștig mare. Majoritatea elevilor cunosc treaba aceasta și sunt convins că viitorul  lor va fi unul pe măsura muncii lor. Mi-aș dori foarte mult ca sistemul nostru educațional să nu se mai schimbe o dată cu schimbarea conducerii învățământului și conducătorii noștri să găsească de comun acord o strategie pe termen lung, pentru direcția în care dorim să dezvoltăm această ramură extraordinar de importantă care este învățământul în România și care din nefericire în cei 30 de ani de la Revoluție, au fost cele mai multe schimbări.“, ne-a declarat Radu Mitric, consilier județean.

     

Anul şcolar care tocmai a început va avea o durată de 35 de săptămâni, structurate în două semestre: semestrul I (9 septembrie-20 decembrie 2019) şi semestru al II-ea (13 ianuarie-12 iunie 2020). Pe 29 mai 2020 se încheie cursurile pentru clasa a XII-a zi, iar pe 5 iunie 2020 se încheie cursurile pentru clasa a VIII-a. Vacanţele elevilor din toate ciclurile sunt următoarele: vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019-12 ianuarie 2020); vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020); vacanţa de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021). Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Scoala Gimnaziala Ovid Densușianu!

Publicată de Fagarasul Tau pe Duminică, 8 septembrie 2019

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *