„La noi la Victoria veniți!” – Festivalul verii din Victoria

Sâmbătă, 24 august, locuitorii orașului Victoria și nu numai sunt invitați să sărbătorească 70 de ani de existență a orașului. Autoritățile locale, împreună cu Consiliul Județean organizează festivalul „La noi la Victoria veniți!„ Începând cu ora 17:00, pe scena din centrul orașului de la poalele Munților Făgăraș vor urca Speak, Vocelis, Piticu` și Proconsul. De asemenea,organizatorii au pregătit pentru oaspeți și o expoziție fotografică despre cum arăta și cum a evoluat orașul Victoria în cei 70 de ani de existență.

„Evenimentul de anul acesta are ca temă 70 de ani de la apariția primului document în care era consemnat orașul Victoria. Sărbătorim 70 de ani de la alegerea locului și modul cum s-au organizat pentru constituirea orașului. Festivalul se organizează împreună cu Consiliul Județean. Avem spectacol în centru începând cu ora 17:00, un eveniment cu o masă rotundă și cu o expoziție fotografică „Orașul Victoria peste timp” prin fotografii vechi ale orașului.”, a declarat Cristina Bratu, viceprimarul orașului Victoria.

 

Victoria se află la poalele Munților Făgăraș, la 30 de kilometri vest de municipiul Făgăraș. Așezarea, numită mai întâi Ucea Fabricii, s-a dezvoltat în jurul unei fabrici înființate în perioada interbelică de un grup de întreprinzători cehi. După instaurarea comunismului și extinderea uzinei chimice Ucea localitatea a primit numele de Ucea Roșie și Ucea-Colonie Din 1954, după moartea lui Stalin, poartă numele actual.

La recensământul din 1992 au fost numărați 10.142 de locuitori, în anul 2002 au fost recenzați 9.046 de locuitori, iar în 2011 7.386 de locuitori. 

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *