Karatiștii făgărășeni au pus România pe harta lumii. Antrenor Ioan Rîmbeț – ”În trecut doar visam la aceste rezultate!” (foto, video)

Cei mai buni karatiști din lume și-au dat întâlnire weekend-ul trecut în Cehia, unde au concurat în cadrul Campionatului Mondial SKIF. În această competiție s-au înscris și sportivii făgărășeni, care au demonstrat că munca lor de ani de zile nu a fost în zadar și au venit acasă cu rezultate foarte bune.

Delegația, formată din 35 de karatiști, antrenori și oficiali, s-a deplasat în Cehia, în localitatea Hradec Kralove, la cea de-a 13-a ediție a Campionatului Mondial SKIF, care a avut loc în perioada 19-21 iulie. Sportivii sunt de la cluburile CSM Făgărș, CSS Făgăraș și  Azuma Dojo. Performanțe notabile au obținut și elevii cluburilor din Victoria: Viromet și Chimia. Aproape toți copiii au fost debutanți la acest campionat mondial ceea ce face ca performanța obținută de ei să fie una cu adevărat deosebită.

„Toți acești copii au fost debutanți la acest uriaș eveniment la care, în trecut, doar visam la aceste rezultate. Ne-au trebuit cel puțin 5 campionate mondiale și europene ca să simțim în rezultate efectul muncii depuse. Am reușit și în trecut câteva rezultate notabile la campionatele mondiale și europene.”, ne-a spus Ioan Rîmbeț, antrenor CSM Făgăraș.

Clubul sportiv CSM Făgăraș, condus de antrenorul Ioan Rîmbeț a participat cu 15 de sportivi. Dintre aceștia, 3 dintre ei au obținut 2 medalii de argint și una de bronz.

Ioan Rîmbeț – Medalie de argint – Kata U60

Ioan Rîmbeț – Medalie de bronz – Yokusoku – Kumite

Amina Manea  – Medalie de argint – Kumite junioare

De asemenea, tot de la clubul CSM Făgăraș, Alexia Tănăsescu,  a obținut locul 5 la Kata U12. Și tot de la CSM Făgăraș au participat și 6 sportivi antrenați de Ionel Novac. Din păcate, antrenorul Ionel Novac, care ar fi trebuit să fie și arbitru în cadrul competiției, nu s-a putut deplasa în Cehia din cauza unor probleme de sănătate. Boștiong Laurențiu, antrenat de Ionel Novac a reușit să ajungă până în faza optimilor la categoria Kata U14.

Perfomanțe notabile au obținut și:

Czika Marcus – Locul 7 Kata U14

Marin Alex – Locul 7 Kata U16

Galici Ana – Locul 7 Kumite junioare

Streza Alexandra – optimi Kumite U20

Aldeș Claudiu – optimi Kata U20

De la Azuma- Dojo, antrenor Cătălin Răduleț, care a fost și sportiv și arbitru în această competiție, au participat 3 sportivi. Alin Răduleț a obținut medalia de argint la Kumite U14,  Cătălin Răduleț a reușit să obțină bronzul la Yakusoku Kumite și Dadu Andra a obținut bronzul la Kumite U12.

Clubul CSS Făgăraș condus de antrenoarea Anne- Marie Matei- Bora a participat cu 5 sportivi, dintre care 4 au reușit să ajungă până în faza optimilor.

Este vorba de Giurgiu Radu și Marin Răzvan la categoria U14 și Matei Bora Anastasia și Velicia Fabian la Kata U18

Echipa clubului Viromet Victoria, condusă de antrenorul Cristian Iosipescu, a obținut locul 4 la proba de Kata pe echipe seniori,  iar Marius Bucur s-a clasat pe locul 7 la proba de Kata seniori individual.

Funariu Andra de la Chimia Victoria, antrenată tot de Cristian Iosipescu a luat argintul la proba de Kumite junioare. Tot de la Chimia Victoria, Victoria Belțechi a obținut locul 4 la Kata U12.

„Vreau să scot în evidență comportamentul tuturor sportivilor la acest important eveniment, indiferent de locul ocupat în clasamentul final, toți dând dovadă de disciplină și respect pentru clubul și țara lor. Nivelul de dificultate al competiției a fost foarte ridicat, în delegațiile tuturor țărilor prezente fiind incluși cei mai pregătiți sportivi ai momentului.”, a mai spus Ioan Rîmbeț, antrenor CSM Făgăraș.

Mai mult, toți copiii care au participat la Campionatul Mondial SKIF au renunțat la zilele libere ale vacanței și s-au dus bucuroși să facă performanță pentru ei, pentru club și pentru țară. Prin rezultatele lor au contribuit la stabilirea poziției finale a țării noastre în clasamentul pe națiuni unde țara noastră a obținut locul 6.

„A fost o experiență unică și benefică pentru tinerii sportivi, dorința lor fiind să se autodepășească pe viitor. Apreciez munca și efortul tuturor sportivilor care au renunțat la binemeritata vacanță pentru a se putea pregăti pentru acest eveniment.”, a mai spus antrenorul Ioan Rîmbeț.

Ioan Rîmbeț, antrenorul clubului sportiv CSM Făgăraș spune că pentru a face performanță în acest sport și pentru a avea o viață cu adevărat echilibrată ai nevoie de multă răbdare și perseverență. Mai mult, aceste valori este obligatoriu să le fie insuflate copiilor de la cele mai mici vârste, deoarece copii reprezintă viitorul.

„Părinții vin la început cu gândul să facă copilul mișcare. După care noi facem niște competiții pregătitoare pentru acești copii, dar părintele, când introduci pentru prima oară copilul într-o competiție, poate copilul nu o să aibă un rezultat notabil atunci și din această cauză mulți își pierd răbdarea. Aici se greșește. Trebuie să ai răbdare cu copilul, încurajează-l, chiar dacă nu are rezultat atunci, și poate nici următoarea. Copiii trebuie încurajați.”, a mai spus antrenorul Ioan Rîmbeț.

După câteva zile de vacanță, karatiștii făgărășeni, atât cei mari cât și cei mici, vor reîncepe antrenamentele. Campionatul European bate la ușă iar rezultatele de acum dau mari speranțe sportivilor făgărășeni.

„Vom avea Campionatul European în Olanda, în luna noiembrie a anului viitor. Am speranța că rezultatele noastre vor fi mult, mult mai bune decât acum. Avem un an de pregătire, avem timp să ne pregătim mult mai bine, experiența de la această competiție mondială ne-a adus mai multe lucruri benefice și ne vom pregăti corespunzător să ne atingem obiectivele.”, a mai spus Ioan Rîmbeț, antrenor CSM Făgăraș.

Karatișii făgărășeni nu sunt la prima ispravă de acest gen, ei reușind să obțină rezultate notabile și în trecut la campionatele europene și mondiale. Cristian Iosipescu a obținut argintul la europene. Ioan Rîmbeț mai are în palmares trei medalii de argint, două la mondiale și una la europene. Actualul președinte al SKIF România, Cătălin Bucur este și el vicecampion european iar Ana Bârsan a  obținut bronzul la europene.

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.