Lucrările la noua secție de Pediatrie ar trebui să înceapă luna aceasta

După mai mult timp de așteptare, vin și veștile bune! Proiectul privind amenajarea Secției de Pediatrie intră în linie dreaptă. După avizul ISU primit de curând de administrația locală, prin care s-au prevăzut o serie de modificări la proiectul inițial pentru siguranța pacienților, în caz de incendii sau situații de urgență, astăzi consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici privind mutarea acestei secții în clădirea principală a spitalului și modernizarea acesteia. Dacă lucrurile decurg conform planului, după data de 20 iulie, lucrările la noua secție de Pediatrie ar putea începe.

La Pediatrie, am aprobat indicatorii tehnico-economici la proiect. Am scos avizul ISU, am făcut acele modificări solicitate de această instituție iar în următoarea perioadă, vom face toate procedurile de anunț la ISC și probabil după 20 iulie  vom preda amplasamentul și vom începe lucrările. Pediatria va fi în corpul principal pe o parte a parterului și pe o parte din etajul întâi. Intrarea va fi prin spatele clădirii principale. Așa cum spuneam și consilierilor locali, în actuala clădire a Pediatriei se va face Ambulatoriu, printr-un proiect cu fonduri europene. Am avut evaluarea proiectului și în momentul de față suntem în perioada de contractare, pentru a moderniza clădirea actualei Pediatrii și pentru a o transforma în Ambulatoriu, cu o finanțare de 2,3 milioane de euro“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Potrivit contractului cu firma de construcții câștigătoare, lucrarea ar trebui să fie gata în 8 luni. În descrierea proiectului se arată că  pentru „imobilul situat în strada Ghioceilor nr. 1, orașul Făgăraș, Județul Brașov, se propun recompartimentari, modernizari si schimbari de functiuni in vederea amplasarii sectiei de Pediatrie, in cadrul Corpului C1, la parter si etaj 1. Modificarile functionale din proiectul de fata sunt : consolidarea cladirilor in conformitate cu, concluziile expertizei tehnice; introducerea si implementarea unui sistem de control acces pentru camerele functionale si zone circulate/aglomerate; implementarea unui sistem de management al consumurilor; inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie metalica cu grile de ventilatie si protectie antisuicid; inlocuirea acoperisului tip sarpanta cu acoperis tip terasa necirculabila cu reabilitare completa a hidroizolatiei peste placa ultimului nivel; modernizarea /inlocuirea instalatiilor(termice, sanitare, electrice curenti tari si curenti slabi, ventilatie/climatizare); amenajare: refacerea finisajelor in urma consolidarii, recompatimentarii, modernizarii, a inlocuirii instalatiilor. 

La toate acestea s-a adăugat și amenajarea aleii spre noua secție de Pediatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *