Absolvenţii de liceu intră de azi, în probele scrise ale Bacalaureatului
Absolvenţii de liceu încep, de azi, probele scrise ale examenului de Bacalaureat, prima fiind proba la Limba şi literatura română. Marţi, 2 iulie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă. Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului – istorie sau matematică, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.
La Braşov, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, înscrişi pentru această sesiune sunt 2.980 de candidaţi, atât absolvenţi din promoţia 2019, cât şi absolvenţi din anii anteriori, care vor susţine examenele în opt centre de examen. Şapte dintre aceste centre sunt în municipiul Braşov, iar unul este în Făgăraş, la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu”. 390 de absolvenți de liceu din Țara Făgărașului s-au înscris la Bacalaureat. Centrului de examen de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ î sunt arondați candidații de la Colegiul Național ‘Radu Negru’ Făgăraș(142 ELEVI), Liceul Tehnologic ‘Dr. Ioan Șenchea’ Făgăraș(57 elevi), Liceul Teologic Ortodox ‘Sf. Constantin Brâncoveanu’ Făgăraș- clasa vocațional teologic(37 elevi), Colegiul ‘Aurel Vijoli’ Făgăraș(27 elevi), Colegiul Național ‘Doamna Stanca’ Făgăraș(81 elevi), Colegiul Tehnic ‘Alexandru Bărbat’ Victoria(14 elevi) și Liceul Teoretic ‘I.C. Drăgușanu’ Victoria(52 elevi).
The specified slider is trashed.
Examenele scrise încep de la ora 9.00, iar candidaţii vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele. Accesul în sală se va face până la ora 8.30, iar probele vor fi monitorizate video şi audio. Candidaţii nu au voie în sală cu materiale ajutătoare şi nici cu telefoane mobile. În caz contrar, vor fi eliminaţi din examen şi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului. În plus, „vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale”, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.
Pentru a fi declarat promovat, candidatul trebuie să susţină toate probele orale şi toate probele scrise. La probele scrise poate obţine şi note de minim 5,00, dar media finală a examenului trebuie să fie minim 6,00.