Roxana Mînzatu, validată de preşedintele României pe funcţia de ministru al Fondurilor Europene

În data de 28 mai Roxana Mînzatu a fost propusă să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene de la interimarul Eugen Teodorovici. Aceasta şi-a preluat vineri mandatul. După ce decretul pentru numirea ei în funcţie, semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost publicat în Monitorul Oficial, deputatul braşovean a transmis, prin intermediul reţelelor de socializare, că „este o imensă onoare să primesc mandatul de ministru al Fondurilor Europene, acesta fiind domeniul în  care am activat mare parte din viaţa mea profesională. Pun în slujba românilor munca şi valorile după care încerc să mă ghidez: buna credinţă, profesionalismul şi, mai presus de orice, profunda mea încredere în puterea colaborării!”.
Roxana Mînzatu este specializată în atragerea de fonduri europene nerambursabile, după o perioadă în care a fost consultant în domeniu şi manager de proiecte. De asemenea, ea a fost consilier în Ministerul Integrării Europene, în perioada în care România pregătea dosarul de aderare la Uniunea Europeană. Mînzatu este licenţiată în ştiinţe politice în limba engleză, iar din decembrie 2016 este deputat de Braşov din partea PSD în Parlamentul României.
De asemenea, în 2015, Roxana Mînzatu a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, apoi pe cea de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.