Amendă pentru societatea de salubritate

În urma unor sesizări la Garda de Mediu Brașov, privind depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere, vegetale sau din construcții, o echipă de comisari s-a deplasat în 22.04. 2019, pe platforma Nitramonia, împreună cu reprezentanții Salco Serv pentru verificarea celor sesizate. Potrivit Gărzii de Mediu, în urma controlului, s-a constatat existența unei cantități mari de deșeuri, parțial sortate, în zona unde există cinci bazine de beton, cu pereți marginali de circa 1,5 m.

De asemenea, adiacent acestei zone, s-a constatat depozitarea de deșeuri vegetale amestecate cu menajere, inerte și reciclabile(in mai mică măsură). Prin urmare, comisarii au dispus măsuri de eliminare a întregii cantități de deșeuri și transportul acestora la o rampă autorizată până în 15 august 2019.  În urma controlului, Salco Serv a primit o sancțiune contravențională de 100.000 lei.

În urma unei postări pe rețeaua de socializare privind aceste aspecte, Salco Serv a transmis lămuriri, printr-un comunicat de presă.

Urmare a controlului efectuat în teren, Garda de Mediu a sancționat societatea noastră comercială cu amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei, din care societatea noastră plătit deja suma de 25. 000 Lei. 
La dezbaterea publica privind prețul serviciilor de salubritate, care s-a desfășurat la Casa Municipala de Cultura Fagaras la data de 11 aprilie a.c., au fost expuse argumentat toate motivele majorarii pretului. De asemenea, pe parcursul celor 4 ore de discutii, majoritatea fagarasenilor au inteles si au apreciat eforturile municipalitatii de a prelua sarcina suplimentara – colectarea taxei de salubritate, ce are ca scop dezvoltarea si continua implementare de proiecte investitionale menite sa aduca SALCO Fagaras la standarde europene. 
Cu certitudine ca fagarasenii au inteles necesitatea achitarii taxei de salubritate pe de o parte, dar si responsabilitatea selectarii inteligente.
Pana la data prezentei, mai bine de 60% dintre contribualii fagaraseni au depus deja declaratiile, pentru taxa de salubritate, fapt ce ne incanta si ne responsabilizeaza in acelasi timp. 
Pana la finele anului 2019 situatia depozitarii si selectării gunoiului menajer de pe fosta platforma chimica se va reglementa simtitor, in acest sens, va aducem la cunostinta faptul ca suntem atent monitorizati, asa cum se si mentioneaza in raspunsul pe care l-ati primit din partea Garzii de Mediu.
Initiativele civice trebuie sa dovedească un scop precis, cu urmări benefice pentru comunitate, ceea ce nu regasim in demersurile dvs. care genereaza, pe de o parte plata amenzilor din sumele destinate investitiilor si denigrarea societatii noastre in mediul online, pe de alta parte. 
In final, conchidem prin a va asigura în continuare, dragi fagaraseni, ca preluarea gunoiului menajer se va desfasura in graficul si conform planificarii anuale“, potrivit  r
eprezentanților  SALCO Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.