Aproape 2000 de puieți de molid, plantați în pădurea Becleanului

S-au făcut plantări importante de puiet de molid în pădurea proprietatea comunei Beclean. O echipă formată din 15 oameni a plantat zilele trecute, în jur de 1900 de puieți de molid în pădurea comunei Beclean, din zona Berivoi. În plus, au fost luate și măsuri pentru combaterea dăunătorilor la puieții de molid. 

An de an, cel puțin în ultimii patru ani, în pădurea proprietatea comunei Beclean s-au realizat plantări de puieți, în zonele unde era nevoie de astfel de acțiuni. Anul trecut, mii de puieți de salcâm au fost plantați în pădurea Boholțului, în cadrul unei acțiuni comune a Primăriei Beclean cu Ocolul Silvic „Pădurile Făgărașului“. Zilele trecute, o astfel de acțiune a fost realizată în zona Râuleț- Berivoi, acolo unde Becleanul are în proprietate pădure. De această dată, au fost plantați 1900 de puieți de molid.

În pădurea proprietatea comunei Beclean s-au făcut completări cu specia molid, s-au plantat molizi de către o echipă specializată, care face lucrări silvice la Ocolul Silvic Pădurile Făgărașului, unde avem noi pădurea în administrație. Totodată s-a făcut și combaterea dăunătorilor cu scoarță cursă. Acum când s-au plantat puieții, s-au montat și aceste scoarțe-cursă, care sunt niște coji din molid, care sunt tratate cu Mospilan, pentru combaterea dăunătorilor puieților(niște gândaci- Hylobius abietis), care rod scoarța puieților de jur împrejur iar puieții se usucă“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Acțiuni de completare pentru refacerea fondului forestier au mai fost realizate și în alte zone aflate în proprietatea Becleanului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.