COMĂNA. Introducerea canalizării, în așteptarea semnării contractului de finanțare

Au obținut toate avizele și se așteaptă semnarea contractului de finanțare. Este vorba de proiectul de canalizare în comuna Comăna. Un proiect pentru care banii obținuți prin Programul Anghel Saligny nu sunt de ajuns, însă reprezentanții comunei susțin că vor scoate la licitație doar lucrări care pot fi executate cu banii pe care ii au alocați prin acest program național. 

Reprezentanții Primăriei Comăna  sunt în așteptarea semnării contractului de finanțare pentru realizarea rețelei de canalizare. Prin programul național „Anghel Saligny“, Guvernul a alocat anul acesta suma de 11 milioane de lei(aprox. 2,2 mil. euro) pentru proiectul depus de Primăria Comăna „ Înființare sistem de canalizare menajeră în comuna Comana, loc. Comana de Jos și Comana de Sus“. Primarul comunei spune că suma alocată nu este suficientă pentru realizarea întregii rețele din cele două sate, însă vrea ca lucrarea să fie făcută etapizat iar ceea ce este realizat să fie și funcțional.

grusea intervAșteptăm să mergem să semnăm contractul de finanțare pentru demararea lucrărilor de licitație pentru canalizare. După cum bine știți, am primit suma de 11 milioane de lei, sumă care nu ne ajunge, dar cu care, în urma refacerii proiectului strict pentru suma pe care o avem,  vreau să scoatem la licitație  doar lucrări care pot fi executate in suma pe care o avem promisă, pentru că că nu am siguranța dacă vom mai primi și ca să nu ne îngreunăm activitatea, să licităm și apoi să nu avem cu ce plăti, am refăcut calculele  împreună cu proiectanții și vom scoate la licitație doar lucrări care pot fi executate cu banii care au fost repartizați“, ne-a spus Viorel Grusea, primarul com. Comăna.

Lucrările vor începe cu stația de epurare.

„Prima dată începem cu stația de epurare și apoi vom veni pe câte o străduță și când terminăm străduța, o lăsăm așa cum am găsit-o, după care luăm altă stradă și tot așa, nu o să răscolim tot satul“, a mai spus primarul comunei Comăna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *