Proba practică pentru obținerea permisului de conducere nu se va mai susține la Baia Comunală

Făgărășenii care susțin proba practică pentru obținerea carnetului de șofer nu vor mai fi nevoiți să-și aștepte rândul afară, în picioare, în ger, caniculă, vânt sau ploaie. Instituția Prefectului, în subordinea căreia se află Serviciul  Public Regim de Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule a solicitat Primăriei Făgăraș un spațiu pentru a fi amenajat ca sală de așteptare pentru elevi și birou pentru examinatori Astfel, în ultima ședință de consiliu local, aleșii au votat atribuirea în folosință gratuită a unui spațiu, pe Șoseaua Combinatului nr. A1, mai exact sub tribuna stadionului. 

Unul din motivele pentru care se dorește schimbarea locației pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere, este faptul că zona de la Baia Comunală este foarte aglomerată, mai ales în zilele în care la cetate ajung autocare cu turiști. De asemenea, circulația este îngreunată pe strada Tăbăcari unde sunt staționate vehiculele de mare tonaj destinate examinării(ex: camioane cu remorcă, autobuz). În plus, din vara acestui an se va organiza șantierul  pentru implementarea proiectului „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al Municipiului Făgăraș- Cetatea Făgăraș“, astfel că parcarea cetății va fi desființată , urmând ca aceasta să fie amenajată pe spațiul unde se desfășoară în prezent proba practică a examenului.

În aceste condiții, consilierii locali au aprobat în ședința ordinară a lunii aprilie, darea în folosință gratuită a unui spațiu de aproximativ 33 de metri pătrați, sub tribuna stadionului municipal, unde vor fi amenajate o sală de așteptare pentru elevi și un birou pentru examinatori.

Așadar, parcarea stadionului va fi locul de desfășurare a probei practice.

Amenajarea spațiului și plata utilităților vor fi asigurate de Municipiul Făgăraș.

O să dăm un spațiu Prefecturii sub tribuna de la stadion, pentru a avea un sediu și o sală de așteptare pentru cei care susțin examenul pentru obținerea permisului auto. Acest spațiu va fi amenajat de noi și tot noi vom asigura utilitățile “, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Sunt câțiva ani de zile de când facem naveta între Brașov și Făgăraș. Avem o echipă mobilă care se deplasează de la Brașov tocmai ca să susțină proba practică pentru examenul auto. E momentul să ne așezăm și ne-am gândit să facem un lucru cap coadă și să existe un sediu pentru acest serviciu și la Făgăraș“, ne-a spus Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov.

[smartslider3 slider=4]

Urmează ca acest spațiu să fie amenajat corespunzător, pentru ca în cel mai scurt timp organizarea probei practice a examenului auto să se desfășoare de la stadionul municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.