Municipiul Făgăraș trebuie să returneze firmei Recon&Doje contravaloarea taxelor speciale pentru folosirea domeniului public și privat

foto: arhiva

Primăria Făgăraș are de achitat sume de aproximativ 1 milion de lei, în urma unor sentințe judecătorești. În cadrul ședinței de îndată, de săptămâna trecută, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului, prin diminuarea sumei de peste 1 milion pentru plata acestor arierate. O parte din aceste sume, Primăria trebuie să o înapoieze firmei Recon &Doje, cea care a realizat lucrările la rețeaua de apă-canal a orașului. Asta după ce societatea a acționat în judecată administrația locală și a avut câștig de cauză, pentru plata taxelor speciale plătite de firmă pentru folosirea domeniului public și privat al Municipiului Făgăraș.

Avem hotărâri judecătorești și am fost obligați să plătim anumite sume ori Consiliului Județean, ori în speța de față, firmei Recon& Doje. Firma Recon &Doje, în anii trecuți, a dat în judecată Primăria și a câștigat un proces prin care ne obligă să le plătim o sumă în jur de 120.000 lei. Aceste sume, după trei luni de zile, dacă nu le plătim devin arierate, iar dacă noi nu le plătim, toate cotele aferente bugetului Municipiului Făgăraș, vor fi blocate la Finanțe pentru a atrage aceste sume și nici nu ne mai dau cotele pentru a funcționa mai departe. Și atunci nu avem ce să facem, trebuie să punem hotărârea judecătorească în aplicare“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

De asemenea, Primăria Făgăraș trebuie să înapoieze suma de  peste 860.000 lei Consiliului Județean, sentința Tribunalului Brașov nr. 1046/CA/23.09.2015 cu privire la obligația către Județul  Brașov a plății contribuției pentru finanțarea activității de protecție specială a copilului aflat în dificultate pentru perioada 1.01.2010- 31.12.2011 și a majorărilor de întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.