S-au stabilit locurile speciale pentru afișaj electoral în Municipiul Făgăraș

Prin dispoziția primarului cu nr. 516 din data de 19.04.2019, s-au stabilit locurile pentru afișaj electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European 2019.

Art. 1. În Municipiul Făgăraș se stabilesc locurile speciale pentru afișaj electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European- pe panourile albastre amenajate – în următoarele locuri:

  • Zona Catedralei Ortodoxe „Sf. Ioan Botezătorul“
  • Zona Spitalului Municipal Făgăraș
  • Zona Gării Făgăraș
  • 13 Decembrie vizavi de cinema Transilvania
  • Cartier Tudor Vladimirescu- zona magazin Penny
  • Cartier Galați – zona Bisericii Sf. Ioan Botezătorul
  • Piața agroalimentară
  • Cartier Combinat – grădinița Pinochio- Șoseaua Combinatului, nr.3

Art.2(1) Utilizarea locurilor de afișaj este permisă partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice și alianțelor electorale care participă la alegere, precum și de candidați independenți.

(2)Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori candidat independent a locurilor speciale de afișaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori candidat independent.

(3) Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica numai două afișe electorale. Un Afiș electoral amplasat în locurile prevăzute la art. 1, nu poate depăși dimensiunile de 500 de mm o latură și 300 mm, cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură.

(4) În alte locuri decât cele stabilite la art. 1 afișajul electoral este interzis.

(5) Sunt interzise afișele electorale  care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naționale ale României ori ale altui stat.

Art. 3. Cu sprijinul Poliției Locale sau a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, primarul  asigură integritate panourilor și a afișelor electorale amplasate în locurile autorizate.

Art.4(1) Nerespectarea dispozițiilor privind afișajul electoral constituie contravenție, dacă acestea nu constituie infracțiune și se sancționează potrivit  art. 54 din Legea nr. 33/2007

(2) Constatarea  contravențiilor prevăzute la art. 53 din Legea nr. 33/2007, precum și aplicarea sancțiunilor se face de către persoanele prevăzute la art. 54 din Legea nr. 33/2007 cu aplicarea dispozițiilor O.G. nr.2/2001 cu modificările și completările ulterioare.

Art.5. Prezenta dispoziție are caracter normativ și se aduce la cunoștință publică prin afișarea la sediul primăriei și pe site-ul instituției www.primaria-fagaras.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.