Salco Serv vine cu lămuriri cu privire la fotografiile cu gunoaiele de pe fosta platformă a Combinatului

 Ca urmare a postărilor care au circulat în ultimele două zile pe rețelele de socializare (facebook), societatea SALCO SERV SA a transmis un comunicat de presă prin care aduce la cunoștință cetățenilor Municipiului Făgăraș următoarele:

„La plajele de ardere din incinta Combinatului Chimic Fagaras – plaje pe care societatea noastră le deține in proprietate, este depozitata fractia umeda rezultata in urma ciuruirii deșeurilor menajere colectate de catre SC Salco Serv SA. Aceasta fractie este depozitata temporar, pe platforme betonate si cu guri de scurgere – asa cum prevede legislația, in vederea uscarii , ele fiind mișcate periodic cu ajutorul unor utilaje de tip vola, buldoexcavator. . Dupa uscare ele sunt introduse din nou in ciur, cu o sita marunta in vederea eliminarii pamantului care constituie deseu inert si nu se depoziteaza la depozitele ecologice. Acest procedeu a fost prezentat cu ajutorul imaginilor si la dezbaterea publica organizata in data de 11.04.2019 la Casa Municipala de Cultura din Fagaras.

Cu privire la celelalte imagini, asa cum in nenumarate randuri a aratat conducerea societatii, in 2016, odata cu sistarea definitiva a activitatii de depozitare a deseurilor menajere in Rampa de pe Dealul Galatiului, societatea a fost nevoita sa gaseasca o varianta  temporara  pentru gestionarea deseurilor colectate. Astfel, s-a inchiriat suprafata de teren care apare in imaginile vehiculate pe retelele  de socializare. Dotarea tehnica a societatii din acel moment nu a permis transportul direct si zilnic al deseurilor la depozitul ecologic de la Sacele. Aceasta situatie a fost cunoscuta si de Garda de Mediu, societatea avand ca masura curatarea acelei zone. Deseurile au fost transportate integral la Sacele, fiind curatata zona cu ajutorul unui buldoexcavator. In zona evidentiata in primele poze, deseurile care se vad in imagine au fost duse de vant si din cauza panzei freatice ridicate nu s-a putut actiona pentru indepartarea acestora, fiind un teren mlastinos cu acumulare de apa. Asiguram cetatenii ca societatea va depune tot efortul pentru ecologizarea si a zonei respective.

Referitor la imaginile cu resturile vegetale, aratam ca acestea sunt stocate temporar pe acea platforma betonata in vederea uscarii  si tocarii acestora. In prezent sunt cantitati semnificative intrucat tocmai s-a incheiat campania de curatenie de primavara, desfasurata in parteneriat cu Primaria Fagaras, in perioada 15,03,2019 – 15,04,2019, campanie de care au beneficiat toti locuitorii Municipiului Fagaras. Dupa uscarea si tocarea acestor resturi, materialul rezultat este valorificat prin predarea catre firme producatoare de peleti.

Asiguram cetatenii Municipiului Fagaras ca tratam cu maxima responsabilitate problema gestionarii deseurilor de pe raza Municipiului Fagaras si incercam sa ne aliniem la cerintele de mediu impuse de Uniunea Europeana“.

[smartslider3 slider=1]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.