„Am ales să pedalez împreună cu soțul meu pentru că am înțeles importanța și binele pe care îl putem face în acest mod comunității“

Particip la Bikeathon Țara Făgărașului de 4 ani. Am ales să pedalez împreună cu soțul meu pentru că am înțeles importanța și binele pe care îl putem face în acest mod comunității“, așa își începe mărturisirea Natalia Corlean, președinta Asociației Doamna „Maria Brâncoveanu“ și unul din beneficiarii, ambasadorii și susținătorii proiectelor din cadrul Bikeathon Țara Făgărașului. Anul acesta, Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu“ propune proiectul „TABĂRA DIN SATUL MEU“, proiect prin care vor fi organizate 5 tabere, în 5 sate din Țara Făgărașului.

Bikeathon Țara Făgărașului a devenit deja tradiție în orașul nostru și de la an la an tot mai mulți oameni se implică în susținerea proiectelor realizate pentru comunitate. Anul acesta au fost înscrise 15 proiecte pe care puteam să le susținem. Unul dintre aceste proiecte este „Tabăra din satul meu“.

Ne propunem să ducem TABĂRA acasă la copiii din mediul rural care nu au acces la astfel de activități. Bucuria participării la o tabără este neprețuită, iar impactul este major atât în viața copiilor beneficiari, cât și a tinerilor voluntari.
Obiectivele noastre:
– Oferirea unui program educativ interactiv în cadrul a 5 tabere organizate în 5 sate din Țara Făgărașului;
– Crearea unei alternative de petrecere a timpului liber în mod educativ și activ pentru copiii participanți, prin jocuri, ateliere de dezvoltare a abilităților personale, sport, comunicare, lucru în echipă, bucuria naturii;
– Combaterea marginalizării și izolării sociale a copiilor și tinerilor din mediul rural.
– Promovarea educației nonformale în mediul rural;
– Stimularea liceenilor voluntari pentru a se implica activ în cele 5 comunități rurale; instruirea lor în organizarea unei tabere, dezvoltarea capacității de comunicare, relaționare și lucru în echipă.“, se arată în descrierea proiectului.

Particip la Bikeathon Țara Făgărașului de 4 ani. Am ales să pedalez împreună cu soțul meu pentru că am înțeles importanța și binele pe care îl putem face în acest mod comunității“Am fost mai întâi beneficiari, apoi ambasadori și susținători ai altor proiecte. Am primit și am dăruit. Motivația îmi este dată de motto-ul meu: „Dăruind vei dobândi.” Miza nu este materială, ci spirituală. Primești bucurie, împlinire, lumină. Și m-am bucurat mult că anul acesta au fost mai mulți preoți prieteni de-ai noștri care au pedalat și au susținut proiecte la Bikeathon. Anul acesta am fost doar biciclist, pedalând pentru proiectul ”Aproape de copii – mobilier pentru Pediatrie. Toată povestea asta mi se pare fantastică!”, declara Natalia Corlean, participant Bikeathon 2018.

Bicicliștii vor putea pedala pe data de 8 iunie 2019 pentru cele 15 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. Copiii de peste 4 ani și adulții se pot înscrie în această competiție, având de ales între 7 tipuri de curse ce vor porni în aceeași zi din fața Cetății Făgăraș:

  • Cursa pentru copii între 4 și 6 ani- 1 tur de Cetate
  • Cursa pentru copii între 7 și 9 ani- 2 tururi de Cetate
  • Cursa pentru copii între 10 și 13 ani- 3 tururi de Cetate
  • Cursa populara- aproximativ 10 kilometri
  • Cursa de 22 kilometri
  • Cursa de 46 kilometri
  • Cursa de 70 kilometri

Înscrierile se fac pe site-ul: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-biciclisti/ până pe data de 31 mai 2019. Bicicliștii își aleg un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători (donatori) care împărtășesc aceeași dorință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.