Liturghie arhierească la Mănăstirea Brâncoveanu, de la Sâmbăta de Sus

În a treia duminică a Postului Mare, mulțimi de pelerini și credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului în paraclisul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus.

Ierarhul a liturghisit împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și cu un sobor de preoți și diaconi. Credincioșii din Țara Făgărașului și de mai departe au venit la vechea vatră mănăstirească pentru a primi har și binecuvântare la jumătatea Postului Mare pentru a merge mai departe în acest urcuș spiritual dinaintea marelui praznic al Învierii Domnului.

În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Efrem din obștea mănăstirii a fost hirotonit ierodiacon.

La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Sfintei Cruci în viața duhovnicească.

„Suntem acum la jumătatea postului, este săptămâna a patra, săptămână aflată la mijlocul postului. Sfânta Cruce ne este prezentată întâi de toate ca pomul din mijlocul raiului. Crucea ne apare acum ca acel pom din a cărui roadă dacă mâncăm avem viață veșnică, pentru că roadele Sfintei Cruci nu sunt altceva decât jertfa Mântuitorului Iisus Hristos. El a și sfințit Crucea cu propriul sânge și ni S-a dăruit nouă prin Sfânta Cuminecare, prin Sfânta Împărtășanie, la Sfânta Liturghie. Deci Sfânta Euharistie este Trupul lui Hristos Cel mort și înviat, Cel care S-a răstignit pe Cruce pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a subliniat ierarhul.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit binecuvântare arhierească și îndemnul de a parcurge mai departe drumul duhovnicesc spre Sfintele Paști cu multă credință și fapte bune.

sursa.mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.