Creștem pădurea împreună. Sâmbătă, acțiune de plantare puieți la Șercaia

sursa: adevarul.ro

În timp ce în multe zone din țară, pădurile cad de an la an, secerate de drujbe, la Șercaia s-au realizat adevărate plantații de salcâm, stejar și frasin. Și în acest an, în cadrul proiectului „Plantează în România“ se va face o nouă acțiune de plantare de puieți. 7000 de puieți de salcâm vor fi plantați în zonele  neproductive ale comunei.

Avem o acțiune de plantare de puieți și ne mobilizăm să plantăm în zonele neproductive, pe malul apei, unde de obicei erau numai mărăcini și scaieți și gunoaie aruncate de unii și alții. Avem 7000 de puieți de salcâm. Întâlnirea pentru acțiunea de sâmbătă este după ora 8.00, la ieșire spre Hălmeag și de acolo ne împărțim pe echipe“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

În această primăvară revenim la Șercaia, localitate unde acum 2 ani am avut o acțiune de plantare. Din păcate puieții plantați nu s-au prins corespunzător și rata de prindere este extrem de mică. În consecință vom reveni pentru a face o nouă acțiune de plantare mai cu spor, mai cu folos, sperând ca de această dată lucrurile să meargă mult mai bine.“, este mesajul Asociației Creștem România Împreună.

Aceste campanii de plantare au început în Șercaia din anul 2005 și în fiecare an s-au plantat în jur de 40.000 de puieți.

Din 2005 am început aceste campanii de plantare de puieți. În fiecare am plantat cel puțin 40.000 de puieți iar anul acesta sperăm că miercuri, avem promisiuni, după ce cererea de puieți de salcâm a devenit foarte mare și nu am găsit în Galați, de unde luam de obicei, să luăm de la Satu Mare unde am găsit.  Dacă reușim să-i luăm continuăm aceste campanii ale noastre“, a mai precizat primarul comunei Șercaia.

Cei care vor să participe la această acțiune sunt așteptați sâmbătă, 30 martie, de la ora 8.00, la ieșire din Șercaia spre Hălmeag. De asemenea, voluntarii se pot înregistra pentru a fi ținuți la curent cu această acțiune pe www.planteazainromania.ro/locatii.php

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *