Luna martie, bogată în evenimente culturale și de divertisment

Primul eveniment al lunii martie va avea loc pe data de 1 martie 2019 la ora 19.00. Un spectacol de balet care aduce în fața publicului o poveste inspirată din ”Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor”, lucrarea scriitorului E.T.A. Hoffmann. ”Spărgătorul de nuci” este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet, din întreaga lume, se va juca cu casa închisă, iar în cadrul acestui eveniment vor participa și balerinele care frecventează cursurile de balet desfășurate la Casa de Cultură Făgăraș sub îndrumarea doamnei Ramona Palade.

Ateneul din Iaşi  invită toți copilașii miercuri, 6 martie 2019, de la ora 11.00, la momente zburdalnice cu domnul Goe. Spectacolul „Aventuri cu dl.Goe” promite o reîntâlnire generoasă cu personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor Ion Luca Caragiale. Prețul unui bilet este de 10 Lei.

Echipa Youthbank vă invită joi, 7 martie, ora 18:00, în sala mare a Casei de Cultură Făgăraș să vizionați filmul Murder on the Orient Express. Biletele se pot procura de la membrii echipei YouthBank sau de la Casa de Cultură Făgăraș în ziua proiecției, în baza unei donații minime de 12 lei.

De asemenea, în data de 7 martie, ora 17.30 va avea loc în sala mică – club evenimentul ”Mărțișoare muzicale” susținut de Grupul Andante și Trupa de teatru Thalia ale Casei de Cultură Făgăraș. Intrarea este liberă.

Primăria Municipiului Făgăraș, Casa municipală de Cultură Făgăraș și Muzeul Țării Făgărașului ”Valer Literat”  organizează sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 12:30, o slujbă de pomenire și depunere de coroane. Evenimentul va avea loc la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din fața Cetății Făgăraș.

Duminică, 10 martie 2019, ora 19.00 se va juca piesa de teatru ”ACTRIȚELE” . Trei prietene bune, pe care în vremea studenției le-a apropiat dragostea mistuitoare pentru teatru, au scos la iveală în fața unui public cuprins de suspans și fascinație, o frântură din frământările de dincolo de cortină. Florinei Cercel i se potrivește ca o mănușă ipostaza actriței îndelung aclamate pe marile scene europene, actrița celebră pe micul ecran pare să fi fost “creionată” de autor chiar pentru Carmen Tănase, iar povestea actriței ce a renunțat la lumina orbitoare a reflectoarelor pentru zona mai puțin vizibilă, a producției sș-a asumat-o într-o manieră foarte convingătoare Dana Dogaru. Anca Dinicu întregește peisajul din postura viitoarei actrițe, actualmente studentă la facultatea de actorie. Ea este cea care cu determinarea și curajul vârstei, dar și prin candoarea specifică oricăriu început de drum, găsește cheia spre inima celor trei veterane ale lumii artistice și face ca amintirile să fie descătuşate din cufărul lor și să ajungă direct în sufletul spectatorului. O poveste despre fragilitatea și delicatețea sufletului de artist, ce nu poate fi povestită, ci doar văzută și simțită. Distributia: Gloria Marc – FLORINA CERCEL, Assumpta Roca – CARMEN TĂNASE, Maria Canihal – DANA DOGARU, Fata – ANCA DINICU, REGIA – CRISTIAN IOAN, COSTUME – CORINA GRĂMOȘTEANU. Preț bilet 40 LEI. Preț redus 20 LEI (pentru elevi și pensionari).

Seminarul Gratuit de Parenting va ajunge în data de 13 martie în Făgăraș, de la 9.30 și 16.30. Aici veți putea afla 18 Tehnici Fundamentale de Parenting și răspunsuri pentru cele mai frecvente probleme ale părinților – de la problema comparațiilor cu alți copii și alți părinți, la problema jucăriilor nestrânse, îmbrăcatului de unul singur și până la problema “Mami, m-a părăsit Răzvan”.

„LAMPIO ȘI GRĂUNTELE DE LUMINĂ“,  o poveste originală, adaptată și dramatizată pentru copii de Victoria Pătrașcu se va juca în Făgăraș sâmbătă, 16 martie 2019, ora 11.00. ”Poți străluci doar atunci când faci ceea ce îți place cu adevărat!”. Lampio este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găsească. Altfel, ce-ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumină? Și uite așa apar miracolele, magia, prietenii, provocările, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă adevărata menire în viață.
Dragi copii de toate vârstele ,veniți să îl vedeți pe micul Lampio într-o poveste terapeutică despre curaj, hotărâre, talent și descoperire a propriei valori. Este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, acolo unde trăim cu toții cele mai importante transformări. Alături de Lampio, îi veți întâlni și pe alți licurici, fiecare cu daruri și calități surprinzătoare, dar și pe monstrul deznădejdii și pe uimitoarea Hope, pasărea speranței. Esențiale sunt, însă, lecțiile de viață pe care fermecătorul nostru prieten Lampio trebuie să le învețe ca să ajungă în Cetatea Viselor, locul unde poate afla care îi este menirea. ”Lampio și grăuntele de lumină” inspiră, înalță și schimbă. Copiii își vor găsi un nou super erou care reușește să-și atingă scopul prin cunoștere și perseverență. Lampio este în fiecare dintre noi și oglindește căutările noastre, ale tuturor. Preț unui bilet este de 10 LEI.

Directia 5 aduce încă o dată bucurie în viața oamenilor cu un concert extraordinar în data de 23 martie, de la ora 19.30, la Casa Municipala de Cultura din Fagaras: ”În culori”. Trupa românească cu cele mai frumoase balade rock de dragoste va propune în această primavara un spectacol în care puteți retrăi emoția marilor lor hit-uri: ”Îti multumesc“, „Dacă ai ști“, ”Ești stilul meu”, ”Am nevoie de tine”, ”Superstar”, „Și ce dacă“, „Ce mai faci“ și „Forever Love“. Accesul se va face începând cu ora 19:00. Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta și pe terminalele Selfpay din toată țara.

Pe data de 28 martie 2019, de la orele 09.30 și 12.00 se vor juca piesele de teatru ”Tinerețe fără bătrânețe” și ”Floare albastră”.

Pe data de 31 martie vom avea din nou o zi dedicată filmului 3D. În scurt timp vă vom anunța care vor fi acestea și cât va fi prețul biletelor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.