Drumurile din cartierul Combinat, reparate provizoriu

Nu mai este o noutate că ani la rând, poate și zeci de ani, nu s-au făcut investiții importante în infrastructura din Făgăraș. Unul din proiectele de asfaltare, realizat în anul 2014 și care rezolva o parte din drumurile din oraș, a bătut pasul pe loc, din cauza greșelilor din proiect, fapt ce a condus la anularea contractului cu firma câștigătoare, Potrivit reprezentanților administrației locale, proiectul va fi reviziuit, după ce s-a obținut acordul finanțatorului, respectiv Ministerul Dezvoltării, urmând ca lucrările să fie scoase din nou la licitație, în perioada următoare.

În acest proiect este cuprinsă și modernizarea străzilor din cartierul Combinat, străzi pe care, din cauza gropilor, era aproape imposibilă deplasarea. Unele din acestea sunt străzile Plopului și Luncii. Până la covor asfaltic, s-a decis să se repare aceste drumuri cu balast.

„Asfaltarea străzilor din Combinat este cuprinsă în proiectul de modernizare și până când finalizăm toată procedura, amenajăm cele două străzi, cu un strat de balast. Aceste reparații sunt doar pentru o perioadă de maxim 3-4 luni. Urmează să se reia licitația la acest proiect, trebuie să primim documentația refăcută până în 5 februarie, vom aproba indicatorii și vom da drumul licitației.  Nu puteam să alocăm bani pentru asfaltarea acestor străzi, pentru că se suprapune cu altă finanțare, există un contract de finanțare, și nu poți dubla o investiție din două surse de finanțare în același timp. “, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Reamintim că pentru modernizarea drumurilor din oraș, pe lângă proiectul cu bani prin PNDL, au fost realizate mai multe proiecte cu fonduri europene, proiecte care sunt în diferite stadii. Cele mai importante sunt cele trei proiecte, de modernizare a infrastructurii și a culoarelor de mobilitate în Municipiul Făgăraș,  proiecte ce însumează 30 de milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *