Liturghie arhierească la Făgăraș

Credincioșii din cartierul Combinat au primit duminică, 27 ianuarie, binecuvântare arhierească. Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din cartier, împreună cu slujitorii locașului de cult, protopopul de Făgăraș, Marius Corlean și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov, iar o parte dintre credincioșii prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită în Duminica a 31-a după Rusalii, în care s-a prezentat minunea vindecării orbului din Ierihon.

„Mântuitorul l-a vindecat pe acest orb pentru că el a cerut. Au fost și minuni care n-au fost solicitate de cei care le-au primit, dar de data aceasta Mântuitorul a respectat libertatea omului, pentru că Dumnezeu nu ne mântuiește cu forța. Cum a cerut orbul milostivirea Mântuitorului Iisus Hristos? Stând și cerșind la marginea drumului a auzit că vine o mulțime, a auzit agitație și a întrebat ce se întâmplă. Unii i-au spus că vine Iisus Nazarineanul și el a început de îndată să strige o rugăminte adresată Mântuitorului Iisus Hristos, recunoscându-I divinitatea: «Iisuse, fiul lui David, ai milă de mine!». (…) Mântuitorul i-a dat un răspuns lui, dar și celor care erau împrejur și care îl opreau. A arătat că puterea credinței, dar nu o credință obișnuită, ci una mărturisitoare, vie, puternică, este mântuitoare, poate să facă minuni, pentru că orbul L-a mărturisit ca Fiu al lui Dumnezeu. Dacă noi ne considerăm credincioși trebuie să dovedim mereu acest lucru, credința noastră trebuie să fie legată de o mărturisire a credinței noaste prin propria viață, prin faptele noastre”, a subliniat ierarhul.

Mulțumirile comunității au venit prin cuvântul celor doi slujitori ai bisericii, părintele Vasile Onciu și părintele Gheorghe Bica.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul și soborul de preoți au sfințit capela mortuară ridicată în curtea locașului de cult.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.