Mariana Câju: „Spitalul a fost „căpușat“, în mod intenționat, ani de zile

Pe lângă neregulile găsite la Maternitatea din Făgăraș, președintele Consiliului de Administrație, Mariana Câju, ne-a mărturisit în cadrul conferinței de presă, organizate luni, 14 ianuarie, că și la alte secții sunt probleme. Mai mult, aceasta  afirmă că:„ spitalul a fost căpușat, în mod intenționat, ani de zile“. 

Una din problemele constatate a fost faptul că laboratorul de analize nu era acreditat RENAR, pentru ca toți făgărășenii și nu doar internați în spital să poată  face analize aici. De asemenea, nu puține au fost situațiile când pacienții făgărășeni s-au plâns de rezultatele analizelor efectuate la Spitalul din Făgăraș. Însă, în ultima perioadă, au fost achiziționate echipamente necesare, iar perioada următoare, conducerea unității medicale speră să acrediteze RENAR laboratorul, astfel ca toți făgărășenii, și nu doar cei internați,  să poată să efectueze analize la spital.

La laborator, care ar fi trebuit să fie acreditat RENAR  – și vreau să văd și eu, în ultimii 10 ani cel puţin, cine și ce atribuții a avut în spitalul acesta, de nu a acreditat acest laborator, ca să obțină bani din contractul cu Casa de Sănătate? Am afirmat și îmi asum acest lucru – să mă dea în judecată cine consideră că spun o minciună – că acest laborator și spitalul au fost căpușate, în mod intenționat ani de zile, fără a fi acreditat RENAR, ca să putem lua bani din contractul cu Casa  de sănătate. E aceeași problemă ca și la Maternitate, laboratorul e privat și ştiu ce spun. Mai mult, analizele din spital, din spusele doctorilor, nu sunt corect întocmite, deci nici nu se mai pune problema. Ce am făcut? Am constatat că nu este acreditat, am luat decizia de a-l acredita, am bugetat bani, acreditarea se face în zilele acestea. Am adus alte echipamente performante, ca să fie făcute analizele așa cum ar fi normal într-un spital de talia Spitalului Municipal, într-un oraș ca Municipiul Făgăraș. Toate laboratoarele din Brașov lucrează cu puncte de colectare în Făgăraș, sunt pacienți pentru toată lumea și spitalul, ditamai spitalul, nu face analize! De ce? Există responsabilități pentru toate lucrurile acestea, pe care noi le descoperim în fiecare zi, la spital“, a spus în cadrul conferinței de presă, Mariana Câju, președintele CA al Spitalului din Făgăraș.

Monitorizarea acestei secții continuă, iar președintele Consiliului de Administrație spune că, în urma verificărilor amănunțite ce se vor face acolo, în perioada următoare va reveni cu detalii privind activitatea labotatorului.

Mă interesează însă ca toți pacienții să aibă analize bine întocmite, să fie făcute cât mai multe analize, aproape toate din Făgăraș și Țara Făgărașului, la spital. E normal să ne dorim asta și să nu mai fie căpușat spitalul. Mi-aș dori să văd ale cui au fost responsabilitățile pe perioada aceasta! De ce nu s-a acreditat, vreau să văd toate amănuntele, ca și la Maternitate. Și vor urma și alte secții, dar ca la aceste două secții parcă nicăieri nu e chiar așa!  Am fost pe nedrept tăvăliți în presă, în urma controalelor și eu mă bat pentru spital pentru că nu sunt de acord: nu este spitalul cu cele mai mari probleme, să fie tratat așa! Dar în același timp, pretind și celor din spital să aibă un minim de decență profesională și morală. Încă o dată, poate o să-și dorească cineva să mă dea în judecată pentru cele afirmate, aștept cu nerăbdare, că poate nu sunt adevărate. O să dau și nume în perioada următoare, dar fiind perioada de concurs, nu vreau să mergem atât de departe, pentru că o să mi se reproșeze că am cu cineva ceva și chiar nu doresc acest lucru. Se va termina perioada aceasta de concurs de manager, vor urma concursurile de comitet director, de șefi de secție. Trebuie să terminăm cu lucrurile acestea și să mergem înainte. O să încercăm să rezolvăm cât mai multe probleme la spital“, a mai spus Mariana Câju.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.