Se lucrează intens la podul de peste Olt, de la Crihalma

Lucrările la noul pod de peste Olt de la Crihalma sunt în grafic. Vremea a ținut cu firma constructorul și deja lucrările au avansat simțitor. Potrivit primarului din comuna Comăna, Viorel Grusea, s-au turnat deja patru piloni, la o adâncime de 30 de metri.

Pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de cum merg treburile la podul de peste râul Olt. S-au turnat patru piloni sau pile cum li se spune. Cele din apă se numesc pile și cele pe pământ culee, dar dacă vorbim în termeni tehnici s-ar putea să nu înțeleagă toată lumea. S-au turnat primele patru picioare, care sunt în apă, la o adâncime de 30 metri. E drept și vremea ne-a ajutat și lucrările chiar sunt în grafic. Dacă merg în ritmul acesta, nu cred că vor fi probleme cu prelungirea termenului de execuție, eu cred că se vor finaliza mai repede. Asta dacă și vremea e bună, să nu fie la primăvară inundații foarte mari, pentru că atunci e mai greu de lucrat. Stăm foarte bine, văd că au angajat și oameni din zonă, ceea ce foarte bine, s-au mai redus dosarele de ajutor social, lucrurile merg normal, pentru că pe noi a început să ne mire normalitatea“, ne-a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

În paralel se lucrează și la construcția noului drum, respectiv a rampelor aflate pe o parte și pe de alta a podului.

„În paralel se lucrează și la construcția noului drum, pentru că datorită faptului că malul propriu-zis al râului va avea o înălțime de 4 metri și jumătate, deci va fi mult, mult mai sus față de vechiul pod, ca să nu fie probleme vizavi de debitul apei sau de eventualele resturi vegetale, copaci întregi trec pe acolo, ați văzut ce se adună. Atunci fiind mai înalte și 4 metri și jumătate, trebuiau executate și rampele  și asta înseamnă două drumuri și pe o parte și pe alta a podului. Se lucrează și la ele și văd chiar merge bine treaba.“, ne-a mai spus Viorel Grusea.

Lucrările sunt finanţate din fondul de urgenţă al Guvernului, iar proiectul este implementat de Compania Naţională de Investiţii iar termenul final pentru realizarea lucrării este septembrie 2019.

https://www.facebook.com/viorel.grusea/videos/pcb.1467711286694484/1467707063361573/?type=3&theater

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.