Evenimente dedicate împlinirii a 550 de ani de atestare documentară a satului Beclean

Anul acesta se îndeplinesc 550 de ani de atestare documentară a satului Beclean. Cu această ocazie, reprezentanții Primăriei Beclean vor organiza două evenimente culturale în 9 iulie și 26 august. Finanțarea manifestărilor va fi făcută cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov. 

 Beclerenii vor sărbători în acest an, 550 de ani de atestare documentară a satului. ”Locuri, oameni și povești’’- așa se numește proiectul pe care reprezentanții Primăriei Beclean l-au depus la Consiliul Județean Brașov și au și câștigat finanțarea acestuia, respectiv 30.000 de lei. Ca urmare, se vor organiza două evenimente culturale în lunile iulie și august, dedicate acestei sărbători.

    „Anul acesta se împlinesc 550 de atestare documentară a satului Beclean. Suntem mândri cu acest lucru și am scris un proiect pe care l-am și câștigat, cu fonduri de la Consiliul Județean. Astfel că duminică, în 9 iulie și de asemenea, sâmbătă, 26 august, în cinstea acestui eveniment, o să organizăm niște activități culturale. Am rugat oamenii din sat să ne aducă fotografii vechi și mulți au adus fotografii vechi, avem o colecție impresionantă din satul Beclean, cu niște costume populare impresionante. O să și facem o expoziție în Căminul Cultural, o să pregătim ceva frumos și în 9 iulie îi vom chema pe beclerenii din celelalte sate ale comunei și nu numai pe  ei, ci și alte persoane din Țara Făgărașului, să vină în Căminul din Beclean, să fim împreună, să cântăm câte un cântec specific al satului, să ne prezentăm costumele populare. De asemenea, în 26 august va fi un program cultural mai extins. I-am invitat pe prietenii  noștri din Beclean de pe Someș și ne-au confirmat prezența, de asemenea Ansamblul folcloric al nostru, cu care de mândrim, grupul vocal Beclean, dar și alte nume care vor evolua pe scenă“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean. 

foto: arhiva      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.