HORA UNIRII s-a cântat și jucat și în Sâmbăta de Sus

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit și la Sâmbăta de Sus. Evenimentul a fost marcat de școlarii și preșcolarii Școlii Gimnaziale din Sâmbăta de Sus, joi, 29 decembrie. Aceștia au pregătit un program de cântece și poezii patriotice și au aflat de la dascălii lor informații importante despre idealul românilor pentru o Românie Mare.

Evenimentele dedicate centenarului Marii Uniri au continuat și sâmbătă, 1 decembrie, când în parcul Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, oamenii au dat mână cu mână într-o horă a unirii. De asemenea, tot cu această ocazie s-a dat startul sărbătorilor de iarnă, prin aprinderea iluminatului festiv.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, ne-am întâlnit în parcul Brâncoveanu, de lângă sensul giratoriu din Sâmbăta de Sus, iar copiii au participat la aprinderea bradului de sărbători. Am făcut apoi o horă a Unirii, ca să ne reamintim și noi ce s-a întâmplat acum 100 de ani și să sărbătorim Ziua României“, ne-a spus Vasile Andreaș, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

HORA UNIRII s-a cantat si jucat in Sambata de Sus , la implinirea a 100 de ani de Romania

HORA UNIRII s-a cantat si jucat in Sambata de Sus , la implinirea a 100 de ani de Romania!!! La multi ani, Romania noastra draga!!!

Publicată de Comuna Sâmbăta de Sus pe Duminică, 2 decembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.