Centenarul Marii Uniri, sărbătorit și la Berivoi
Centenarul Marii Uniri a fost marcat așa cum se cuvine și în satul Berivoi. Cei doi preoți din sat, Adrian Gheorghe și Ioan Fusărău, au fost cei care au luat inițiativa de a organiza evenimentul cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.
Zeci de localnici au fost prezenți astăzi la Căminul Cultural din sat, acolo unde a fost sărbătorit centenarul Marii Uniri. După deschiderea evenimentului, preoții au făcut un parastas pentru eroii satului Berivoi, căzuți pe câmpurile de luptă. Toți cei prezenți au cântat Imnul Național, după care localnica Steluța Opriș a prezentat mai multe documente vechi și a vorbit despre faptele de eroism din război ale bunicilor săi. Cei mai tineri au recitat poezii, scrise special pentru această sărbătoare. Preoții din sat au vorbit celor prezenți despre acest mare ideal al românilor și despre jerfele ce s-au făcut pentru o Românie Mare.
„Cu deosebita recunostința scriu aceste rânduri pentru cei care s-au jertfit pentru marele tel de unificare a tinuturilor Transilvanene, Bucovinene și Basarabene cu România alcătuindu-se astfel România Mare. Pentru acest demers au fost și oameni din Berivoi care au murit pe front sau au participat la Alba Iulia la 1 decembrie 1918. Cu multă bucurie ne-am întâlnit și noi preoți și credincioși la căminul cultural din satul Berivoi pentru a puncta acest moment al CENTENARULUI MARII UNIRII. Momentul acesta de înălțare sufletească a fost organizat de către Parohiile Ortodoxe Berivoi Mari și Berivoi Mici cu sprijinul Primărie Recea și a Consiliului local Recea. Multumim cu această ocazie domnișoarei Mădălina Mardan și doamnei Steluța Opriș care ne-au prezentat două referate foarte interesante privind acest moment. Doamna Steluța Opriș ne-a prezentat un steag care are 100 de ani become și care a fost prezent la Alba Iulia la 1 decembrie 1918. La acest moment nu se putea decât sa ne unim în glas de rugaciune și cântec, sa fim împreună. În duh de unitate vrem să mergem în continuare pentru a simți și vedea valoarea și roadele in comunitate, în Țara Fagărașului și chiar în întreaga Tară Românească. Aducem multumire tuturor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment.“, ne-a spus pr. Adrian Gheorghe.
La finalul evenimentului, berivenii au dat mână cu mână într-o horă a Unirii.