Centenarul Marii Uniri, sărbătorit și de elevii din comuna Beclean

Și micuții din comuna Beclean au sărbătorit așa cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Au învățat despre făuritorii acestui ideal, dar și despre sacrificiile pe care le-au făcut înaintașii noștri pentru o Românie Mare. Elevii au avut ocazia să se întreacă în cadrul unui concurs desfășurat zilele trecute, iar astăzi au recitat poezii și au cântat cântece patriotice. Atmosfera de mare sărbătoare a fost întregită de costumele populare pe care le-au moștenit de la bunicii și străbunicii lor.

Astăzi, la Școala din Beclean a fost un mic spectacol destinat  Centenarului Unirii, în care copiii au recitat poezii și au cântat cântece patriotice. Frumoși, puțini, dar cu spirit de sărbătoare în suflet. Zilele trecute, la Boholț a avut loc un concurs între Școala din  Beclean și cea din Boholț, pe teme istorice. Anul acesta au câștigat cei de la Boholț, după ce trei ani consecutiv au câștigat cei din Beclean. Toată lumea a fost bucuroasă să participe la acest eveniment iar copiii au plecat cu un bagaj de cunoștințe mai mare. Premiile au constat în dulciuri și de asemenea a fost pregătit de la cei de la Boholț un tablou cu personalități care s-au implicat acum 100 de ani la Marea Unire“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Momentul pregătit astăzi de școlarii și preșcolarii de la Beclean a fost unul impresionant, mai ales pentru părinții prezenți la eveniment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.