Bani pentru reabilitarea drumurilor comunale din Comăna și Ticuș

Având în vedere că podul de la Comăna a fost luat de ape în 1 iulie, iar lucrările de construcţie la podul nou abia au început, în această iarnă, pentru a trece Oltul, locuitorii din mai multe sate, printre care Crihalma sau Ticuş, vor trebui să fac un ocol, pe la Rupea sau pe la Hălmeag. Drumurile care fac parte din ruta ocolitoare sunt din pământ, astfel că, pentru a fi practicabile la iarnă, este nevoie de reparaţii. Cum localităţile din zonă au bugete foarte mici, la nivelul administraţiei judeţene s-a luat în calcul alocarea unor fonduri de la bugetul judeţului Braşov. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de plen de astăzi a Consiliului Judeţean Braşov, este un punct privind redistribuirea unor sume din cotele defalcate din TVA pentru reparaţii drumuri judeţene şi comunale, scrie bzb.ro.
Mai exact, dacă se va aproba hotărârea, din cei 200.000 lei solicitaţi, Primăria Comăna va primi 150.000 lei, pentru sectorul pe care îl are în administrare din DC 21 Ungra – Hălmeag.
Totodată, comuna Ticuş ar urma să beneficieze de suma de 350.000 lei, pentru repararea drumurilor comunale DC 24 Ticuşu Vechi-Cobor şi DC 13 Cobor-Felmer, lungimea totală a acestora fiind de 10 km, mai scrie sursa citata. Primăria comunei Ticuş a solicitat bani pentru repararea celor două artere, după ce în cursul acestei veri, acestea s-au deteriorat ca urmare a utilizării intense, după închiderea podului de la Comăna.

Primăria Părău nu a putut realiza lucrări de 500.000 lei 
Cei 500.000 de lei propuşi pentru repararea arterelor amintite vor fi luaţi de la Primăria Comunei Părău, care nu a reuşit în acest an să cheltuie banii primiţi de la Consiliul Judeţean în luna mai, pentru lucrări la infrastructura rutieră. Conform explicaţiilor reprezentanţilor Primăriei Părău, suma amintit nu a fost cheltuită „din cauza procedurii anevoioase de achiziţionare prin licitaţie publică a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumurilor comunale”.  În aceste condiţii, primăria acestei comune a solicitat ca cei 500.000 de lei să-i fie alocaţi de Consiliul Judeţean Braşov în anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.