Trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, au finalizat cercetările în dosarul penal privind contrabanda cu țigarete,  prin întocmirea de referate cu propunere de trimitere în judecată a inculpaților.

Este vorba de dosarul, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care au fost făcute propuneri de trimitere în judecată față de trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 66 și 41 ani, din județele Brașov și Suceava.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că în perioada iunie 2017 – februarie 2018 ar fi deținut la domiciliile lor și ar fi comercializat către diverse persoane din municipiul Făgăraș și din localitățile învecinate țigări provenind din Ucraina și Republica Moldova, fără timbru de accizare emis de autoritățile române precum și țigări de proveniență ”Duty – Free” deși ar fi cunoscut faptul că acestea sunt de contrabandă.

În cadrul activităților desfășurate în dosar au fost efectuate, în luna februarie a.c. și 13 percheziții domiciliare pe raza județelor Brașov și Sibiu în urma cărora au fost identificate și ridicate în vederea confiscării 14.060 țigarete și suma de 10 000 lei despre care existau indicii că ar fi provenit din comerțul ilegal cu țigări.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin faptele de contrabandă este în sumă totală de 8 600 lei reprezentând taxe vamale, accize și TVA.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.