GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN COMERCIALIZAREA DE SUBSTANȚE CU CONȚINUT PSIHOTROP, DESTRUCTURATĂ

În urma a nouă percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Brașov, au fost reținute 4 persoane și au fost ridicați peste 100.000 de euro și 22.000 lei, susceptibili a proveni din comerțul de ,,etnobotanice”.

La data de 3 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat nouă percheziții domiciliare, pe raza municipiului Brașov, a orașului Ghimbav și pe raza municipiului Târgu Mureș.

Activitățile au vizat domiciliile a 7 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 36 ani, despre care  existau indicii că ar fi implicate în traficul de substanțe psihotrope.

Patru persoane au fost reținute și introduse în arestul I.P.J. Brașov.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 250 de grame de substanțe cu conținut psihotrop, împărțite în 160 de doze individuale pregătite pentru a fi comercializate, 5 grame de rezină de cannabis, aproximativ 110 grame de substanță activă și diferite produse (mătase de porumb, acetonă) folosite la prepararea ,,etnobotanicelor”.

De asemenea, polițiștii au ridicat 105.000 de euro și 22.500 de lei despre care există indicii că ar proveni din comercializarea acestor produse, bani asupra cărora s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurator.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză au rezultat indicii că un bărbat, de 29 de ani, din Mureș, care la începutul anului și-a stabilit domiciliul în municipiul Brașov, ar fi demarat activitatea de comercializare a etnobotanicelor.

Acesta ar fi procurat substanțele prin intermediul internetului, țara de provenință a acestora fiind Polonia. Coletele cu substanțe active ar fi fost direcționate ulterior către

adresa de domiciliu a fratelui său, un bărbat de 32 ani, respectiv a soției sale, ambii bănuiți de implicare la rândul lor în activitățile infracționale.

Polițiștii au mai documentat activitatea infracțională a altor patru bărbați, prin intermediul cărora substanțele ar fi fost distribuite.

Din cele 110 grame de substanță activă descoperite în posesia membrilor grupării s-ar fi putut produce aproximativ 5.5 kilograme de substanțe etnobotanice.

Polițiștii specializați în combaterea criminalități organizate continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în cadrul dosarului instrumentat sub supravegherea  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *