Oamenii de valoare și tradițiile, la loc de cinste, în Drăguș

A fost zi mare de sărbătoare ieri în satul Drăguș. În cadrul evenimentului „Festivalul MARII UNIRI“, la Drăguș s-au comemorat 200 de ani de la nașterea lui Ion Codru-Drăgușanu, născut în 1918, la Drăguș, Comitatul Făgăraș, Marele Principat al Transilvaniei, Imperiul Austriei, care a fost un scriitor român, memorialist, călător, participant la Revoluția de la 1848 – 1849, vicecăpitan al Comitatului Făgăraș.

Evenimentul organizat de Asociațiunea Astra şi Primăria Drăguş  a debutat încă de dimineață, când la școala din sat, care poartă numele marelui om de cultură, au fost primiți invitați din țară și străinătate. La biserica din sat a fost săvârșită o slujbă de pomenire iar cei prezenți au participat apoi la muzeul din sat, unde a fost dezvelită o placă în memoria lui Ion Codru Drăgușanu.

S-a comemorat bicentenarul nașterii lui Ion Codru Drăgușanu și totodată am prins și evenimentul Nunții Tradiționale, eveniment cofinanțat și de Consiliul Județean Brașov și Reduta Brașov, pentru a putea prezenta și delegațiilor, invitaților care au venit la Drăguș în scopul comemorării bicentenarului. Delegația a fost primită la 10.30 la Școala Generală Ion Codru Drăgușanu de către doamna director și cadrele didactice iar la ora 11.00 a avut loc o slujbă de pomenire făcută de preotul de sat, care ne-a ajutat foarte mult cu organizarea evenimentului. La muzeu a fost amplasată placa comemorativă, pentru cinstirea fiului de onoare al comunei noastre“, ne-a spus Cornel Greavu, primarul comunei Drăguș.

foto: facebook

În cadrul evenimentului, cei prezenți au putut asista la „Nunta tradițională din Drăguș“, eveniment care adună an de an tot mai mulți turiști, dar și localnici din Țara Făgărașului. Aceștia au asistat la obiceiurile legate de unul din cele mai importante momente din viața drăgușanului. Muzica și voia bună au însoțit evenimentul până spre orele serii. Pe scena amplasată în curtea muzeului au urcat Dinu Iancu Sălăjanu, Ovidiu Homorodean, Mioara Greavu și Ansamblul „Ceata Făgărașului“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.