IPS Serafim Joantă, în mijlocul comunității din Șinca Nouă

Locuitorii din Șinca Nouă au îmbrăcat haine de sărbătoare și în special costumele tradiționale și și-au îndreptat pașii spre biserica din sat, acolo unde au avut oaspeți de seamă. La invitația autorităților locale din comună, IPS Serafim Joantă, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a venit la Șinca Nouă unde, împreună cu un sobor de preoți, a săvârșit Sfânta Liturghie. Înaltpreasfințitul a fost așteptat așa cum se cuvine de oamenii din sat: cu pâine cu sare, dar și cu călăreți și o caleașcă cu cai.

 

Avem bucuria ca astăzi, la Sfânta Liturghie să participe alături de noi Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul românilor din Germania și din Europa Centrală și de Nord. Suntem foarte bucuroși că în sfârșit și-a făcut timp. Noi i-am lansat o invitație cu mulți ani în urmă, când am fost de două ori cu corul în Nurnberg și e un moment absolut deosebit, pentru că avem un mare respect față de Înaltpreasfințitul. E de aici din Țara Făgărașului, e din Boholț, din aceeași localitate de unde vine și preotul nostru paroh, Sorin Suciu, deci ne bucură foarte tare că a reușit în sfârșit să-și facă timp și să vină și în comunitatea noastră“, ne-a spus Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca Nouă.

În semn de mulțumire, la sfârșitul Sfintei Liturghii, autoritățile comunei i-au oferit Înaltpreasfințitului Serafim un act de înaltă apreciere „pentru binecinstirea cu măsură, peste măsură, a acestei obști pilduitor plămădită în duhul ortodoxiei și al râvnei continue spre înălțarea duhovnicească și așezată cu temeinicie în matca tradițiilor românești, a rostului și a lucrului făcut să dureze“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.