Un grup de făgărășeni a plecat spre protestul diasporei din București

Făgărășenii s-au adunat și ei în această dimineața, pentru a pleca spre protestul diasporei, programat în această seară la București. Deși se anunțase că vor fi peste 100, la locul de întâlnire, Gara din Făgăraș, au fost în jur de 20 de făgărășeni. Chiar și așa, aceștia spun că important este că merg și făgărășenii.

Printre protestatarii adunați în fața gării din Făgăraș s-a numărat și Piero Ventini care merge alături de soția sa făgărășeancă la protest. Pentru italian, din 2002, Făgărașul a devenit a doua casă.

„Iubesc România și țara asta e bogată, dar cu politica aceasta a fost pusă pe butuci. Soția este făgărășeancă iar Făgărașul este a doua casă pentru mine. Am învățat limba română și stăm șase luni pe an aici. Mergem la protest pentru ca țara aceasta să se dezvolte mai bine. Dacă era un sistem de sănătate mai bun în această țară, eu rămâneam aici. Eu am o problemă de sănătate și sunt obligat să merg în Italia“, ne-a spus Piero Ventini.

„Mergem la protest și încercăm să schimbăm ceva în țara asta, dacă se poate bineînțeles. Dacă cineva vrea să ne asculte, asta e important, să fim și ascultați. Am fi rămas definitiv în țară, dar soțul are probleme de sănătate și din cauză că în România nu are cum să-și facă controalele de rigoare, trebuie să ne întoarcem în fiecare an în Italia, din păcate“, ne-a spus Adriana Cornea.

O altă făgărășeancă a muncit în Italia timp de 17 ani iar de curând s-a întors acasă. Mesajul pe care îl duce la București e „Vrem o țară ca afară!“

Plec la București pentru a încerca să schimbăm acest Guvern, pentru că sunt toți penali, vor să aducă România în pragul dezastrului. Noi trebuie să salvăm România. Am fost plecată în Italia 17 ani, acum m-am repatriat, dar oricum o să mai duc dacă se ivește ceva.  Vrem o țară ca afară, acesta este mesajul nostru“.

 

 

 

 

În grupul de protestatari care au plecat deja spre București, am întâlnit un făgărășean care după 16 ani de străinătate s-a întors definitiv acasă.

Vrem să facem o schimbare, să se întoarcă familiile acasă, să fim cu toții. Am fost și eu plecat dincolo, am stat aproape 16 ani plecat, vreo 7 în Italia și restul în Malta. În urmă cu trei luni, m-am întors acasă și sperăm în bine, sperăm într-o schimbare“.

Cu un steag care a fost purtat și la Revoluție, a plecat spre protestul diasporei și Marian Orzan.

Îl am din prin 1988, iar în 1989 i-am tăiat stema și de atunci îl pot peste tot cu mine. Am fost cu el la Revoluție în fața Primăriei. Sperăm că o să schimbăm Guvernul, probabil nu astăzi, nu mâine, nu poimâine, dar sperăm ca în 2020 să se vadă la vot. Sincer mă așteptam să vină mai mulți făgărășeni, dar sunt mulți care vin în vacanță și au trei săptămâni libere și probabil că două zile pierdute e prea mult. Important e că suntem susținuți, important că suntem 15-20 de inși și am înțeles că s-au mai dus cu mașinile și probabil că o să ne mai întâlnim cu făgărășeni care sunt stabiliți în București, important este că se merge. Și dacă eram dou sau unul singur, e important e că sunt și făgărășeni“, ne-a spus Marian Orzan.

Deși la Făgăraș nu este organizat un protest în această seară, sunt făgărășeni care au anunțat pe rețelele de socializare că vor ieși în centrul orașului, începând cu ora 19.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.