Atenție, făgărășeni! Înșelătorii în numele Bilka

Escrocheria „Acoperişul” utilizată anii trecuți de către membrii comunităţii rromilor de origine maghiară din judeţele Cluj şi Mureş pare că a ajuns și în Țara Făgărașului. Mai mulți locuitorii din zona noastră au făcut sesizări după ce s-au trezit că au sume impresionante de plată echipelor de muncitori pe care le-au contractat pentru lucrări la acoperișul casei. Oamenii, și în special persoanele vârstnice, spun că au căzut în plasă după ce acești meseriași ofereau reduceri considerabile pentru pensionari și se prezentau în numele unui important producător de acoperișuri din România.

108816468_702374573656305_1495617620508482436_nAstfel că după ce semnau un contract pe o sumă modestă, oamenii se trezeau că au de plată sume și de 10 ori mai mari. Constrânși, unii oameni au plătit, alții însă au sunat la Poliție, dar și la societatea Bilka, în numele căreia, aceștia spuneau că lucrează.  Reprezentanții firmei Bilka ne-au contactat pentru a se dezice de aceste echipe de muncitori și pentru a trage un semnal de alarmă.

108862991_2402804680018628_5378925283304658797_n„Majoritatea sunt din județul Mureș. Sunt echipe de romi care execută acoperișuri și care împrăștie flyere pe care scriu reducere pentru pensionari, ca oamenii să cadă în această capcană.  Aceștia iau avans în numele nostru și fac lucrările în numele nostru. Au inscripționate mașinile, tricourile cu numele Bilka. Pun un preț inițial lucrării după care mai pun un zero la finalul sumei. Din Țara Făgărașului ne-au sunat mai mulți oameni care au fost păcăliți. Am făcut și o plângere, pentru că se folosesc de numele nostru și înșeală oamenii. Mai mult se folosesc de numele meu, Ciprian Țepeș.  Sunt mai multe echipe care se dau drept angajați ai BILKA.  De asemenea au postat anunțuri în mediul online cu fotografii din biroul nostru, cu lucrările făcute de noi“, ne-a spus Ciprian Țepeș, reprezentant Bilka Făgăraș.

Reprezentanții Bilka Făgăraș au făcut și o plângere la Parchet iar oamenii legii au început cercetările în acest caz.

La nivelul Poliției Municipiului Făgăraș se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor“, ne-a transmis  Comisar de poliție Alina-Maria Ivan, purt. de cuv. al IPJ Brașov.

La nivelul țării, la societatea Bilka au fost făcute peste 100 de sesizări privind aceste echipe de muncitori care se folosesc de marca BILKA.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *