Circ fără bani, provocat de un primar din Țara Făgărașului: „Ești o habarnistă. Mai bine ocupă-te de blide!“

foto: facebook- Ambrozie Irineu Darău

Pentru mulți dintre locuitorii comunei Mândra și nu numai, nu mai este o noutate modul cum sunt tratați chiar de către primarul care conduce comuna, atunci când vin cu câte o problemă la Primărie. La fel a reacționat și pe rețeaua publică de socializare Facebook, după ce tot el a postat o poză cu bălăriile din parcul din satul Râușor și  în care îi „ceartă“ pe cei doi consilieri locali care sunt din această localitate, dar și pe localnici „că nu sunt în stare să întrețină un părculeț“.

Mai mult îi sugerează unui consilier din opoziție „să își dea demisia de onoare“.

Rușine mare!Satul Rausor are 2 consilieri(cistiga 500 lei pe luna.Pentru ce?)și ce fac? Tot timpul Votează împotriva oricărui proiect de hotărâre chiar și atunci cind comuna primește bani pentru proiecte(pun la dispoziție p v de ședințe),mai mult dacă într-un sat cu 469 de locuitori nu Sint in stare sa întrețină un părculeț (înainte era groapa de gunoi a satului) pentru ce mi ați dat? Primarul trebuie sa facă tot.Aceste sfatoase din sat puteau sa planteze flori arbuști etc. pentru a arată ceva frumos. Eu va promit ca dacă in 2 săptămîni nu va fi cosit(ma întreb cei 2 consilieri au ținut vreodată coasa in mina) voi cosi personal părculețul cu coasa și cu martori.Si apropos consilierul Gabi Boeru a spus ca își da demisia de fata cu inspectoratele da la Camera de conturi cind încerca sa ma acuze in problema conductelor,eu având dreptate. Si am uitat va place cum arată intrarea in cămin? La fel și este in fata casei d-lui consilier Munteanu.Sa auzim numai de bine.Cu drag eu.“, a scris Ioan Șerban Taflan.

Oamenii din comună și nu numai s-au arătat indignați de atitudinea celui din fruntea Primăriei Mândra, mai ales că sunt nemulțumiți de multele probleme nerezolvate de 17 ani, de când Ioan Șerban Taflan este primar și au comentat la postarea acestuia. Primarul nu a ezitat să îi pună la punct în modul caracteristic, uitând  de cine este trimis acolo, de ce și cum ar trebui să se prezinte un ales local.

Primul comentariu este al unei localnice care îndrăznește să-i ceară socoteală primarului pentru mesajul postat.

Pentru ce sa isi dea consilierul Boeriu Constantin Gabriel demisia? Pentru ca va este singurul “ghimpe din coasta”? Pentru ca vrea binele cetățenilor? Pentru ca de cand am venit in satul acesta avem o strada de toata rusinea, deși platim impozit la fel ca si ceilalti locuitori ai comunei( poate chiar mai mult)? Pentru ce sa isi dea consilierii demisia? Pentru ca dvs, de atâta vreme bateti pasul pe loc si trăim într-o comună in care doar se promite si nu de face Nimic? Iar în legătură cu parcul acela de mizerie, a fost un proiect susținut, nu-i asa? Iar rezultatul care a fost si este? Sa fie întreținut de consilieri? Pentru care motiv? Aveti asistați sociali…de ce nu-i puneti la treaba? Pentru cei 500 lei de care ati amintit că îi primesc cei 2 consilieri mi-ar fi si rusine sa amintesc, ținând cont de salariile din ziua de azi oferite de stat!!! Nici nu stiu daca se merita plata motorinei pana la Primaria Comunei de banii ăștia!!! Ar fi bine ca înainte să mai acuzați, sa reflectati asupra “barnei din ochiul dvs”!!!“

Replica primarului vine imediat și o anunță că:

Impozitul plătit de voi nu acoperă nici măcar costul becului de la poarta“.

O altă femeie îi amintește edilului că obligația de a întreține spațiile verzi este a Primăriei și nu a Consiliului Local, însă și aceasta este pusă la punct de primarul din Mândra.

În primul rând ar trebui să vă fie dvs. și mai mare rușine, pentru că spațiile verzi publice sunt în administrarea PRIMĂRIEI-a executivului și nu a Consiliului Local. Nu mai încercați să aruncați vina pe consilieri pentru toate problemele din comună.
Și în al doilea rând sunteți obligat să faceti public PV- adică procesele verbale ale sedintelor de consiliu, la fel și HCL, ceea ce nu se întâmplă. Adică, unde e transparenta, despre ce proiecte vorbiți, care sunt acelea blocate de consilieri și de ce? Cine le cunoaste? Cum cheltuiți banii publici, domnule primar? Și apropo? Dvs. câți bani primiți din banii publici, dacă un consilier primește 500 de lei/ lună?
Și da, asteptăm să vă vedem cu coasa, măcar atât să faceți, că în rest se vede cu ochiul liber prin satele comunei MÂNDRA…“.

Ești o habarnista, mai bine ocupa-te de blide!“, este răspunsul primarului. Pe altă localnică o face „chioară“.

Ce vina are satul ca sunteți la conducere de atatia ani si nu se vede nimic?“, întreabă aceasta.

„Probabil sinteti chioara dar chiorul in țara orbilor e împărat nu?“, este răspunsul edilului.

Iar comentariile la această postare continuă și oamenii încep să-și spună nemulțumirile atât în ceea ce privește atitudinea primarului din Mândra față de oamenii din comună, cât și în ceea ce privește problemele din comună.

Lucrarile de apa si canalizare pe care dirigintele de santier(Ștefan) nu a binevoit sa le inspecteze, sunt o rusine: canale mai sus decit asfaltul, santurile astupate de mintuială aduc Riusorul în Evul mediu. Domnule primar, cum puteti dormi linistit? Exista totusi o explicatie : sunt banii cotribuabililor. Nu se face canalizare cu patru lopeti, doua excavatoare și 5 salaori!.“, a mai scris un localnic.

Postarea a ajuns în atenția reprezentanților USR din Făgăraș care au realizat un colaj cu discuțiile de pe facebook îndemând internauții: „să-l facem celebru“.

Haideți să-l facem celebru pe primarul comunei Mândra, Taflan Ioan Serban! Distribuiți postarea – să afle toți ce înseamnă să crezi în PSD!

Primarul Taflan semnează “cu drag eu” și se crede boier peste moșie. Scrie agramat și fără semne de punctuație. Își permite să-i ia la palme virtuale nu doar pe puținii consilieri din opoziție, dar și pe toți cetățenii care îndrăznesc să-l critice. Aceasta e România în care vrem să trăim? Sau mai bine aruncăm astfel de politicieni la coșul de gunoi al istoriei și ne trezim ca dintr-un vis urât, plin cu vorbe de genul: “Ești o habarnistă mai bine ocupate (sic!) de blide”, “Probabil sunteți chioară”,”nu mușca mina (sic!) celui care…”, “grajdul datde prostul de mine”, “impozitul plătit de voi nu acoperă nici măcar costul becului de la poartă”…“

Și redactorii ziarului Făgărașul Tău au fost tratați la fel, atunci când au cerut explicații în ceea ce privește folosirea banului public. Primarul ne-a răspuns  pe un ton arogant că nu dă explicații proștilor care sunt nemulțumiți de proiectele din comună.

Vezi AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.