Făgărășenii, așteptați astăzi, de la ora 11.00, la Cetatea Făgăraș

Timp de două zile, trabantiști din 11 județe ale țării au poposit în centrul României, la Făgăraș. Sâmbătă, făgărășenii au putut admira prețioasele autovehicule în parcarea Cetății Făgăraș. Astăzi, de la ora 11.00, făgărășenii sunt așteptați din nou la Cetate. Alături de trabantiști, va fi sărbătorită și Ziua Imnului Național.
Este prima ediție a evenimentului „Trabantul ne unește în centru“. Sunt trabantiști din 11 județe ale țării. Sâmbătă am fost la Șona unde am vizitat toate punctele turistice.  Duminică, de la ora 11.00, va fi Expo Trabant în parcarea Cetății Făgăraș, apoi vom puncta Ziua Imnului Național, tot de la 11.00, când va avea loc și schimbul de gardă. De la ora 12.00 va fi o paradă a trabantiștilor pe străzile Municipiului Făgăraș iar după ora 14.00, trabantiștii vor pleca la evenimentul „Comuna Lisa  în strai de sărbătoare“, după care vor vizita Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și Herghelia de Lipițani de la Sâmbăta de Jos“, ne-a spus Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură.
De departe, vedeta expoziției este Trabantul decapotabil, care a venit la Făgăraș de la Brașov. Proprietarul lui, Ladislau Safian este mecanic auto iar Trabantul este al patrulea pe care familia l-a avut de-a lungul anilor.
Anul fabricației este 1986. A fost Trabant normal ca și celelalte și în 2005 l-am achiziționat eu, l-am modificat și am vrut neapărat să-l fac decapotabil, de două locuri. E scurtat cu 58 de cm față de un trabant normal. I-am făcut îmbunătățiri: frâne pe disc, pe față, faruri cu xenon, acum mai recent i-am schimbat motorul, scaune de Renault, din piele, leduri dedesubt, pornire la telecomandă. Să nu mă întrebați cât a costat că nu nu am calculat și toate le-am făcut în timp. Mai mult circul cu ea la întâlniri, am fost în Ungaria, în Germania, Bulgaria, în această primăvară“, ne-a povestit Ladislau Safian.
Printre pasionații de Trabant, prezenți la întâlnirea din orașul nostru, este și un făgărășean. Ionuț Sas este referent la Casa de Cultură  din municipiul nostru și este unul din proprietarii de Trabant care își etalează cu mândrie această bijuterie.
„Trabantul este din 1986. Este un Trabant clasic, nemodificat. Inițial a fost pentru persoane cu dizabilități, are și o manetă pentru accelerație și frână, ca la motocicletă. Doar la întâlniri mai circul cu Trabantul. De aici va lua drumul garajului până la următoarea întâlnire“, ne-a spus Ionuț Sas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.