Pasionații de Trabant își dau întâlnire la Făgăraș

foto: Sibiu 100%

Original sau modificat, vopsit în diferite culori, clasicul Trabant atrage privirile pe oriunde trece. Maşina, concepută în 1957, în Germania Democrată, s-a transformat din subiect de bancuri într-un obiect de colecţie. Chiar dacă producţia a încetat în 1991, legenda Trabantului rămâne vie, iar pasionaţii profită de orice ocazie pentru a se mândri cu micile vehicule.

15 proprietari de Trabant își dau întâlnire la Făgăraș, în perioada 28-29 iulie, pentru a dovedi încă o dată că pasiunea pentru aceste maşini nu are limită de vârstă.

„În perioada 28-29 iulie, în Cetatea Făgăraș, cetate care nu a fost niciodată cucerită, în centrul geografic al României, se vor uni trabantiștii din România. Ei s-au înscris deja, vor fi 15 Trabanturi, care vor veni la Făgăraș, sâmbătă 28 iulie și duminică, 29 iulie. După ora 11.00, vom avea expo trabant în parcarea din stânga Cetății Făgăraș, apoi o paradă pe străzile din Făgăraș“, ne-a spus Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură.

Și la Făgăraș mai există pasionați de Trabant. De la unul din ei a venit și ideea organizării unei astfel de întâlniri în municipiul nostru.

Ideea a pornit de la faptul că dragul meu coleg, Ionuț Sas, a venit într-o dimineață, în urmă cu câteva săptămâni la Casa de Cultură, cu Trabantul. Văzându-i Trabantul, m-am gândit că ce bine ar fi dacă i-am uni în centru pe toți trabantiștii. Dânsul i-a sunat, i-a întrebat, iar Consiliul Local a aprobat suma necesară, pentru că am făcut economii în bugetul Casei de Cultură. Am văzut cam câți bani ne-ar trebui pentru acest eveniment și l-am realizat“, a mai spus managerul Casei de Cultură.

În 29 iulie, se va sărbători și Ziua Imnului Național, așa că după ora 11.00, făgărășenii sunt așteptați în fața Cetății Făgăraș pentru a intona împreună Imnul Național și pentru a se bucura de această sărbătoare așa cum se cuvine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.