Pod de pontoane peste Olt, la Crihalma- varianta salvatoare până la finalizarea noului pod

foto: PresaSM- arhiva

Se fac demersuri pentru urgentarea realizării podului de peste Olt, la Crihalma, distrus în urma inundațiilor din luna martie. Astăzi, la Prefectura Brașov a avut loc o întâlnire la care au luat parte reprezentanții comunei Comăna, cei ai Consiliului Județean, ai Prefecturii, ai societății de Gospodărire a Apelor, dar și cu firma care realizează proiectul tehnic pentru construcția noului pod.

Astăzi am fost prezent la prefectura Brașov unde am avut o întâlnire cu reprezentanții consiliului județean, reprezentanți ai prefecturii Brașov, ai Societății de Gospodărire a Apelor Brașov și cu firma care realizează proiectul tehnic pentru construcția noului pod peste râul Olt între Comana de Jos și Crihalma . Întâlnirea a fost convocată de către Prefectura Brașov ca urmare a demersurilor făcute de către Consiliul Județean Brașov și Primăria Comăna către Guvernul României . După discuțiile avute s-a ajuns la următoarea concluzie:
Consiliul Județean Brașov va întocmi o notă de fundamentare în vederea elaborării unui proiect de hotărâre de guvern prin care vor fi alocate sumele necesare construcției noului pod. “, spune Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

În același timp, se caută soluții pentru ca locuitorii oamenii din Crihalma, Ticușu Nou și comuna Ticuș să nu mai fie nevoiți să ocolească zeci de kilometri. Potrivit primarului comunei Comăna, săptămâna viitoare, va avea loc o întâlnire la Cincu cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, în vederea găsirii, în regim de urgență, a variantei de a monta un pod de pontoane.
Marți, 26 06 2018, la Cincu, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai prefecturii și consiliului județean pentru a găsi, în regim de urgență, varianta montării unui pod de pontoane, care va fi absolut salvator pentru comuna Comăna și Ticus până la finalizarea noului pod.“, mai spune Viorel Grusea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.