Muzica intră în cetate. Art Festin Făgăraș vă invită la 3 concerte extraordinare

Fiecare seară a festivalului se va încheia cu concerte susținute de Mark Nelson, Robin and the Backstabbers și Nightlosers.

Fanii știu pe dinafară muzica interpretată de cele două formații românești, care nu mai au nevoie de nici o prezentare. O să vă dăm doar programul, ca să nu-i ratați: vineri seara, după ora 23:00 în curtea interioară a Cetății vor cânta Robin and the Backstabbers, iar sâmbătă, în Noaptea de Sânziene, tot după ora 23:00, pe scenă urcă Nightlosers.

Să facem cunoștință cu Mark Nelson

foto: http://marknelsonmusic.co.uk

Cetatea Făgărașului va găzdui, joi 21 iunie, după ora 23:00, concertul extraordinar al cântărețului britanic Mark Nelson, un muzician cu blues-ul în sânge și o carieră muzicală care se întinde pe o durată de peste 30 de ani. A cântat la chitară în mai multe trupe pop-rock, între care The Poppyheads, Nelson Romeu, Supersmiler și Slinki Malinki. În 2010 s-a decis să aleagă carieră solo, susținând o serie de turnee și concerte la Londra și în mai multe orașe din Anglia. A obținut, în același an, un premiu la Guildford Music Awards. În 2011 a fost invitat la Festivalul FLO din Kosovo unde a cântat în Pristina și în Orlane. Cântecele sale au fost auzite în fimul „World Without Waves”, precum și la televiziunea RTK din Kosovo și la Rock FM în România. În 2012 a cântat în câteva cluburi din România și a promis atunci că se va întoarce.

 

foto: http://marknelsonmusic.co.uk

În 2013, Mark Nelson a lansat primul album solo numit „In from the Cold”, o colecție originală de cântece blues și balade. Cel mai recent album, „Ouț în the Sun”, lansat în 2017, conține compoziții originale interpretate de Mark Nelson la chitară, pian și voce. Mark continuă să interpreteze în mod regulat, atât solo, cât și cu formația sa, Mark Nelson Trio, la numeroase concerte și festivaluri în Marea Britanie. Încadrându-se în genul acustic blues, cel mai adesea Mark cântă propriile sale compoziții musicale. Uneori însă își surprinde publicul cu cover-uri cărora le da propria să interpretare, The Beatles fiind trupă să favorită. Îi place să insufle onestitatea și naturalețe în cântecele sale, dar nu lipsesc nici umorul și o relație specială cu publicul care e cucerit de fiecare dată.

Mai multe detalii la http://marknelsonmusic.co.uk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.