Continuă investițiile la rețeaua de apă-canal a Făgărașului

foto: arhiva

După proiectul derulat cu fonduri europene de către operatorul de apă în vederea modernizării reţelelor de apă şi canalizare din Făgăraș, investițiile în acest sens continuă pe străzile care nu au fost cuprinse în primul proiect. În perioada următoare, societatea Apă Canal Sibiu va demaram cu fonduri proprii, reabilitarea rețelei de apă de pe străzile Octavian Paler și 13 Decembrie.

Vom reabilita rețeaua de apă pe Octavian Paler și 13 Decembrie și o facem din fondurile societății Apă Canal Sibiu. Lucrarea trebuie făcută pentru că strada respectivă urmează să fie modernizată pe PNDL și atunci ca să nu fie nicio problemă, facem această investiție, înainte ca Primăria să înceapă modernizarea prin PNDL. Această lucrare nu a fost prinsă în primul proiect“, ne-a spus Vasile Manta, directorul SC Apa Canal Sibiu, Sucursala Făgăraș.

Valoarea  investiției este în jur de 600.000 de lei. Și anii trecuți au fost realizate lucrări la rețeaua de apă-canal cu fondurile societății Apă Canal Sibiu. Este vorba de modernizarea rețelei pe străzile: Dr. Ioan Șenchea, Negoiu, George Coșbuc, Trandafirilor, G. Barițiu, câteva zone de pe Gheorghe Doja, Oltului, Plopului.

În ceea ce privește proiectul mare de modernizare a rețelei de apă-canal, acesta este în perioada de notificare privind defectele constatate și urmează  recepția finală.

Până acum, cam 50% din rețeaua de apă-canal a orașului a fost modernizată. Restul lucrărilor vor fi realizate prin POIM, printr-un proiect ce se va realiza în perioada următoare  de operatorul de apă și care prevede modernizarea tuturor  rețelelor de apă-canal care nu au fost prinse în primul proiect. Prin acest proiect, se vor schimba inclusiv conductele de apă în satele în care SC Apa Canal face distribuția, respectiv: Beclean, Hurez, Iași, Săsciori, Săvăstreni, Voivodeni, Luța, Ludișor, Mândra, Toderița, Ileni. Tot în acest proiect este prinsă și realizarea stației de epurare din Făgăraș. Dar aceste lucrări sunt preconizate să înceapă în 2019.

Investiții la rețeaua de canalizare va face și Primăria Făgăraș, prin proiectul privind extinderea rețelei de pe străzile Hurezului și Salcâmului, realizat cu fonduri prin PNDL.

Potrivit datelor publicate pe platforma electronică de achiziţii publice (SICAP), valoarea totală a investiţiei este estimată la 4,87 milioane de lei, inclusiv TVA. Ofertele sunt aşteptate până la data de 8 iunie, iar lucrările vor dura 14 luni de la data atribuirii contractului.
Conform anunţului licitaţiei, firma câştigătoare va trebui să se ocupe proiectarea şi execuţia lucrărilor, iar una dintre condiţiile impuse este ca ofertanţii să fi executat lucrări similare (construire şi/sau modernizare şi/sau reabilitare reţele de apă, canalizare), în ultimii 5 ani, în valoare cumulată de cel puţin 3.785.000 lei.
Pentru a participa la licitaţie, constructorii vor trebui să depună o garanţie în valoare de 40.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.