Eroii căzuți pentru apărarea patriei, cinstiți cum se cuvine la Beclean

Sub steagul României/Noi am luptat toți frații/Să nu jelească Oltul/Să nu plângă Carpații/Am mai strigat o dată/Murind cu arma-n mână/Glorie eternă/Patrie română„ aceste versuri profunde, scrise pe monumentul eroilor, amplasat lângă Primăria Beclean, stau  mărturie despre lupta și jertfa beclerenilor pentru pământul românesc, în cele două războaie mondiale. Astăzi, urmașii lor le-au adus un omagiu și au participat cu emoție în suflet la ceremonia dedicată eroilor neamului românesc. La monumentul din sat a fost depusă o coroană de flori iar preotul din sat împreună cu cei prezenți s-a rugat pentru sufletele celor care au pierit pe câmpurile de luptă.

„Este o zi importantă pentru noi, ne cinstim eroii pentru că datorită lor suntem ceea ce suntem astăzi în libertate, în țara noastră și le aducem un omagiu cu o coroană de flori, depusă într-un cadru festiv împreună cu părintele, oficialități ale comunei Beclean și ne bucurăm tare mult că cetățenii noștri răspund prezent la aceste evenimente, astfel încât să fim împreună. Au fost luptători în cele două războaie mondiale care s-au jertfit pentru binele comunei noastre și îi cinstim cu toate onorurile care li se cuvin“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

„Este o sărbătoare foarte importantă de pomenire a tuturor eroilor neamului, sărbătoare instituită de unul din regii care au condus România. În 1948, aceasta a fost desființată pentru ca să se revină apoi după Revoluție și să fie pomeniți cu ocazia sărbătorii Înălțării Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Eroii aceștia trebuie pomeniți ori de câte ori avem ocazia pentru că și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă pentru apărarea integrității patriei, pentru apărarea pământului strămoșesc, pentru apărarea credinței noastre strămoșești, a întregului neam românesc“, ne-a spus pr. Gheorghe Cișmaș, paroh în satul Beclean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.