92 permise de conducere, reținute, dintre care 37 pentru conducere sub influența alcoolului

foto: arhiva

În perioada 30 aprilie – 6 mai, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, la nivelul județului, fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Activitățile polițiștilor au vizat:

  • Respectării regimului legal de viteză;
  • Depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.
  • Combaterea indisciplinei pietonilor și a abaterilor săvârșite de aceștia;
  • Combaterea situațiilor în care nu se acordă prioritate de trecere pietonilor aflați in traversarea regulamentara a drumului public;
  • Combaterea încălcării normelor rutiere de către bicicliști;

În acest interval, polițiștii au intervenit la 304 evenimente semnalate prin sistemul 112,  au constatat 28 de infracțiuni la regimul rutier și alte 28 de infracțiuni de altă natură.

Au reținut 92 permise de conducere, dintre care 37 pentru conducere sub influența alcoolului, 8 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 23 pentru depășire neregulamentară și restul pentru diferite alte abateri.

De asemenea, polițiștii au retras 52 certificate de înmatriculare.

În urma activităților desfășurate cu aparatele radar au fost depistați 718 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1514 sancţiuni contravenţionale, dintre care 704 pentru viteză neregulamentară, 166 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 11 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv tip ”hands free”, 18 pietonilor, 71 bicicliștilor și restul pentru diferite alte abateri.

Poliția Brașov acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.