Peste 500 de participanți la „Evadarea în artă“. Astăzi a avut loc secțiunea 18+

Până la sfârșitul săptămânii viitoare, Făgărașul este gazda Festivalului „Evadarea în Artă“, festival dedicat tinerelor talente și nu numai. Peste 500 de participanți din Făgăraș, Țara Făgărașului, dar și din  SUA, Republica Moldova și Italia s-au înscris la secțiunile festivalului. Dacă joi, festivalul a debutat cu spectacolul- concurs pentru secțiunea de tradiții, astăzi, la Fundația „Negru Vodă“ a avut loc Secțiunea 18+, în cadrul căreia s-a prezentat și o expoziție de fotografie, semnată Adrian Murgea. 

Festivalul Evadarea in Artă, organizat de către  Fundația Culturală „Negru Vodă“, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură  a ajuns la cea de-a IX-a editie.  Evenimentul, devenit emblematic pentru Făgăraș,  a înregistrat în anul 2018 mai multe recorduri: numărul de participanti a depășit 500 de copii si tineri talentati,  ceea ce face ca și numărul de școli  și de profesori coordonatori să fie mult  mai mare decât la edițiile precedente. Astfel a crescut și aria de acoperire a festivalului,  care pentru prima dată are participanti  din  S.U.A., Italia si Republica Moldova. Anul acesta au fost organizate ateliere de fotografie si de teatru in sprijinul  copiilor dornici să se înscrie în concurs. Un alt motiv de bucurie este faptul că au fost produse trei spectacole de foarte bună calitate: ”Haide, ucide-mă, dragoste, de Aziz Nessin, ”Gară pentru noi” , de Cornel Udrea si Locuiesc în sensul giratoriu de Codrina Anghel, ultimul fiind pregătit pentru Gala laureatilor, care va avea loc  sâmbătă, 28 aprilie, orele 18, la Casa Municipală de Cultură.

Prima zi de spectacol a numărat peste 300 de copii talentați, care au urcat pe scena Casei Municipale de Cultură. Spectacolul a debutat cu o paradă a costumelor populare.

„Prima zi de spectacol-concurs , 19 aprilie- secțiunea Tradiții, o zi copleșitoare: 343 de copii talentati, coordonatori dedicați, costume autentice. Am reușit să aducem împreuna adevărate comori ale sufletului românesc, pe scena-cuib a Casei Municipale de Cultură. Mulțumim fotografilor oficiali , Adrian Murgea, Sorin Maier, Laurentiu Ghizdav si Bianca Ciolan“, a spus Codrina Anghel, președ. Fundației „Negru Vodă“.

 

Festivalul a continuat vineri, 20 aprilie cu spectacolul-lectură si Expozitia de Arte vizuale, de la Fundatia Culturală ”Negru Vodă”și sâmbătă, 21 aprilie , ora 10,00, cu  spectacolul – concurs,  Sectiunea Arta muzicala si coregrafică , de la Casa de Cultura.

Astăzi, la Fundația Culturală „Negru Vodă“ a avut loc Secțiunea Sectiunea 18+, secțiune care în premieră din acest an dedicată celor care au depășit vârsta de 18 ani. În cadrul acestei secțiuni a avut loc și expoziția de fotografie, semnată Adrian Murgea.

 

 

 

 

 

„Evenimentul de astăzi face parte din cadrul Festivalului „Evadarea în artă“. Am zis că e cel mai bun prilej să realizez această expoziție, mai ales că din acest an, festivalul cuprinde și secțiunea 18+. Expoziția a fost un vis care a devenit realitate după șase ani de zile, timp în care am tot strâns fotografii de la diverse evenimente. Într-adevăr, în cadrul expoziției predomină fotografii de Festivalul de modă de la Sibiu, de la Red Bull Romaniacs, care e cel mai greu concurs de Enduro din lume și se desfășoară la Sibiu, fotografii de studio cu prieteni, peisaje din călătorii“, ne-a spus Adrian Murgea, fotograf.

Spectacolele din cadrul festivalului vor continua în 26 aprilie, de la ora 14.00 cu  Sectiunea Artele spectacolului

– ora 14 – Spectacol ”HandMade” – Trupa de teatru Micul print din Republica Moldova- in continuare monolog si scenete

-27 aprilie, ora 16,30 – Trupa Ilustrul Teatru, Clubul copiilor Fagaras”Nepotul lui Rameau”

– ora 18,00 – Trupa de teatru Protha, Panciu ”O intamplare ciudata cu un caine la miezul  noptii”

28 aprilie,  ora 18,00 – GALA LAUREATILOR

-Trupa de teatru Evadart  ”Locuiesc in sensul giratoriu” – un spectacol de Codrina Anghel

foto: Adrian Murgea, Sorin Maier, Laurentiu Ghizdav si Bianca Ciolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *