Gheorghe Sucaciu: „Lucrările întârzie din cauza acestor contestații. Sunt firme care se ocupă numai de așa ceva“

Afirmații grave făcute de primarul Făgărașului în cadrul dezbaterii publice, care a avut loc ieri pentru proiectul privind taxele și impozitele locale. După ce s-a stabilit că dările către bugetul local vor rămâne neschimbate în anul 2019, cei prezenți au venit cu diverse întrebări despre proiectele din oraș. Unul din subiecte a fost  cel privind începerea lucrărilor mari, de modernizare din Făgăraș. Primarul a ținut să precizeze că întârzierea lucrărilor  este o consecință a numeroaselor contestații făcute de firme specializate în acest sens.

Lucrările întârzie din cauza acestor contestații. Sunt firme care se ocupă numai de așa ceva. Sunt firme specializate, care au contracte cu avocați specializați să facă acest lucru. Fiind în derulare licitațiile, nu pot să vă dau numele firmelor. Nici pe SEAP, când depune o firmă contestație, trebuie să ștergem numele firmei“, a spus în cadrul dezbaterii, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Întrebat care este motivul pentru care depun contestații, primarul a răspuns:

„Sunt mai multe motive politice și economice, politice pentru ca primarul independent să nu reușească să realizeze un proiect, iar cele economice, am înțeles că după ce câștigă firma cealaltă, o să zică: „știți eu nu mai fac contestație, dar hai să ne înțelegem și să facem și noi o stradă“. Eu spun din ce am auzit…“ , a afirmat primarul.

Unul din proiectele blocate de contestații a fost cel de asfaltare prin fondurile din PNDL. În acest caz contestațiile au fost în favoarea Primăriei Făgăraș.

Am avut proiectul blocat, cel prin PNDL, blocat din noiembrie, cu trei contestații și o acțiune în instanță și le-am câștigat toate. Acum am făcut plângere penală și acțiune de recuperare a sumelor, pentru că dacă de un an de zile nu am reușit să punem în practică proiectul“, a mai spus primarul.

Proiectul prin PNDL  a fost scos la licitație în septembrie 2016 iar procedura s-a încheiat în noiembrie 2017, după care au urmat și contestațiile. Doar la începutul lunii aprilie, instanța de judecată și celelalte instituții de soluționare a contestațiilor a dat câștig de cauză Primăriei Făgăraș. Iar acest proiect este doar un exemplu, primarul afirmând că aproape toate proiectele sunt blocate în acest fel.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *