În curând se deschide șantierul de modernizări, la Lisa

În curând și în comuna Lisa se va deschide șantierul de modernizări. Sunt patru proiecte câștigate de administrația locală, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, proiecte care sunt în diferite stadii de implementare. Primarul comunei spune însă că din luna iunie speră să înceapă aceste lucrări foarte importante pentru Lisa. Reamintim că anul trecut, Primăria a câștigat patru proiecte prin PNDL. Este vorba de „Modernizare drum comunal DC 75A în comuna Lisa, județul Brașov“, în valoare de 4.523.208 lei, „Modernizare drumuri de interes local în comuna Lisa, județul Brașov“, în valoare de 4.984.604 lei, „Reabilitare pod peste Valea Lisei la Ciocea, comuna Lisa, județul Brașov“, în valoare de 534.856, lei, „Realizare pod peste pârâul Breaza, comunei Lisa, județul Brașov“, în valoare de 1.336.550 lei.

.Pentru podul de la Breaza am încheiat procedura de licitație, a fost desemnat câștigătorul, este o firmă din zona noastră, Duplex SA. S-a semnat și contractul, urmează, fiind un proiect care privește proiectare plus execuție, ca executantul să înceapă să facă proiectul. Are un termen de 30 de zile. Sper în luna iunie să ne apucăm de această lucrare. Despre podul de la Lisa, tot așa suntem în stadiul de a încheia contractul deja, cred că săptămâna viitoare o să-l încheiem. Mai avem drumurile de interes local, asfaltările din comună, pentru care s-au depus ofertele, s-a închis licitația, se verifică documentația depusă de firmele ofertante. Până nu se verifică documentația, ANAP-ul nu ne dă voie să vedem prețul cel mai mic. Drumul către satul de vacanță Lisa la fel suntem în aceeași fază, de verificare a ofertelor ca să putem vedea prețul cel mai mic“, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

În paralel se lucrează și la alte proiecte în comună. Unul foarte important și care a rămas în același stadiu încă din anul 1998, este cel de introducere a rețelei de gaz metan. Nu este un proiect ușor, dar autoritățile depun toate eforturile pentru a aduce această utilitate în comună. De asemenea, Primăria a mai câștigat un proiect prin fonduri europene prin care vor să achiziționeze un buldoexcavator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *