Mărgineni, un sat verde, unde gunoaiele nu își au locul

Își doresc ca satul lor să fie unul verde, iar gunoaiele nu își au locul în natură. Mai mulți voluntari din satul Mărgineni, în special tineri, s-au reunit sâmbătă, 14 aprilie, în cadrul unei ample acțiuni de ecologizare, denumită „Mărgineni, satul meu verde“. Echipați cu mănuși și saci de gunoi, aceștia au lucrat aproape toată ziua, reușind să adune zeci de saci cu gunoaie, lăsate de oameni la voia întâmplării, în natură. Acțiunea a fost organizată de Asociația Procult Mărgineni, cu sprijinul Primăriei Hârseni.

Asociația Procult Mărgineni a organizat sâmbătă, 14 aprilie, o acțiune de curățenie pe care noi am numit-o „Mărgineni, satul meu verde“, acțiune la care au participat numeroși voluntari, copii, peste 30 de copii, în total fiind peste 50 de persoane care de la ora 9 dimineața, când ne-am strâns în curtea căminului, până după-amiază, au igienizat numeroase zone din sat și din jurul satului. S-au strâns aproape 10 mc de gunoaie. S-au igienizat zone verzi, s-au igienizat arbori, s-au curățat zonele din jurul terenului de fotbal. Au fost oameni mulți, entuziasm și am avut parte și de vreme frumoasă. Mulțumim părintelui Iulian pentru sprijin, vreau să menționez că a muncit cot a cot cu noi, de dimineața până seara iar la final am încheiat cu o masă câmpenească, în cinstea celor care au depus efort pentru această acțiune. Mulțumim voluntarilor și vrem să atragem atenția că este foarte ușor să arunci gunoaie, dar nu este deloc simplu să le aduni“, ne-a declarat Alexandru Szasz, președintele asociației.

Asociația Procult Mărgineni a fost înființată în anul 2017, din inițiativa a șapte tineri din sat. Prin intermediul asociației au fost organizate mai multe activități în sat, printre care cea mai importantă „Fiii satului-2017“. Și în acest an, asociația și-a propus câteva acțiuni în sat. Prima a fost cea de ecologizare, în vară vor fi organizate alte două acțiuni. Este vorba de o tabără educativă pentru copiii din comună și „Fiii satului“, în data de 15 august. De asemenea, în luna decembrie, prin intermediul asociației va veni Moș Crăciun la copiii din sat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *