De Izvorul Tămăduirii, la Sâmbăta de Sus

Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii  a adunat astăzi la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus mii de pelerini din toate colţurile ţării. Cu toţii au venit să se roage, să asiste la slujbă şi să ia apă din izvorul din curtea locaşului de cult. Slujba a avut loc la altarul din pădure şi a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.

Ca în fiecare an sărbătoarea Izvorul Tămăduirii care este cel de-al doilea hram al mănăstirii de la Sâmbăta de Sus, adună mii de credincioşi. Totuși, anul acesta, nu a fost așa mare înghesuială ca în alte dăți. La ora 9.00 a fost sfinţit izvorul din curtea mănăstirii, iar de la ora 10.00 a început slujba la altarul de vară, la care au luat parte sute de credincioși. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu IPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului și  cu PS Ilarion Făgărăşanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului

Sunt din Tecuci și vin mereu aici. Ne place slujba, zici că suntem în altă lume“, „Ne rugăm pentru sănătate pentru că sunt bolnav“, „Vin an de an la slujbă la mănăstire. Sunt din orașul Victoria“, „„E locul părintelui Arsenie și simțim sfințenia. Nu a mai venit atâta lume, probabil că e treabă, că a dat căldura. Oamenii se ocupă de cele trupești, dar trebuie să ne ocupăm și de cele sufletești“, au spus câțiva credincioși.

Nu au lipsit nici tarabele cu chilipiruri sau cu obiecte bisericeşti. Însă oamenii nu s-au prea înghesuit la cumpărături. „Am cumpărat o iconiţă. Vreau să am ceva ca amintire“, „Mi-am cumpărat un ceaun, chiar aveam nevoie şi ştiam că aici am să găsesc“, au mai spus oamenii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *