Autorităţile cred că băiatul de 18 ani a căzut primul de pe un versant al muchiei Sâmbetei, iar adulţii au pierit în încercarea de a ajunge la el.

Salvatorii montani au reuşit în această după-amiază să recupereze două dintre trupurile turiștilor şi acţionează în continuare pentru recuperarea celei de-a treia persoane decedate.

Cei trei turişti, doi bărbaţi de aproximativ 60 de ani şi fiul în vârstă de 18 ani al unuia dintre ei, au venit din Iaşi pentru o excursie de 10 zile în Munţii Făgăraş. Vineri, 30 martie, bărbații au lăsat maşina în curtea Mănăstirii de la Breaza, iar stareţul a sesizat autorităţile cu privire la faptul că nu au revenit la maşină. Căutările cu elicopterul au început chiar în prima zi de Paşte, iar ieri au fost reperate pe cale aeriană două dintre trupurile neînsufleţite şi astăzi, la amiază, al treilea.

Autorităţile cred că băiatul de 18 ani a căzut primul de pe un versant al muchiei Sâmbetei, iar adulţii au pierit în încercarea de a ajunge la el.

„Așa cum am zis, s-a găsit și a treia persoană, un adult de 62 de ani. Din informațiile pe care le avem cel mai probabil persoana de 18 ani a căzut pe versantul estic al muchiei Sâmbetei. Ceilalti doi adulți au încercat să coboare să-i acorde ajutor, dar din cauza vântului puternic se pare că au fost aruncați de pe creastă. Pozițiile în care au fost găsiți ne duc la indiciul că efectiv au fost spulberați de vânt și au căzut de la mare înălțime”, a declarat, pentru digi24.ro, Mihai Pascu, director executiv Consiliului Judeţean Brașov.

Cele trei trupuri neînsufleţite vor fi duse la Medicină Legală, pentru necropsie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *