Vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au anunțat că până în a doua parte a lunii aprilie vom avea parte de temperaturi mai ridicate. Vor fi însă și precipitații, iar acestea își vor face simțită prezența și în zona noastră.

Meteorologii anunţă că, în următoarea săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, ajungând în multe dintre regiuni şi la 25 de grade Celsius. După 15 aprilie, temperaturile vor scădea, iar instabilitatea atmosferică va deveni accentuată. Doar în Dobrogea va fi mai rece decât în restul ţării în următoarea săptămână. Chiar şi la munte va fi cald cu temperaturi care ajung la 12-14 grade, iar după 15 aprilie se va ajunge la 6 grade Celsius în zona montană.
Meteorologii au anunţat, luni, prognoza pentru perioada 9 – 22 aprilie, precizând că în prima parte a intervalului va fi mai cald decât în mod obişnuit, în majoritatea regiunilor.
În Transilvania va fi cald în următoarea perioadă, astfel încât, în 12 aprilie, se va ajunge la 24 de grade Celsius.
După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media maximelor termice, va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie”, anunţă meteorologii.
Potrivit acestora, în a doua săptămână de prognoză, instabilitatea va fi în creştere şi, mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, vor fi ploi pe arii mai extinse şi, posibil, cantităţi însemnate.
La munte, vremea va fi caldă în intervalul 9-12 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime se va situa între 12 şi 14 grade, iar a celor minime între 2 şi 4 grade. După acest interval valorile termice vor fi în scădere treptată până în 19 aprilie, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 14 grade până spre 6 grade, iar minimele de la 4…5 grade spre
valori de -2…0 grade.
Până în data de 13 aprilie precipitaţiile se vor semnala doar sporadic, pe spaţii restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ. În intervalul 13 – 22 aprilie acestea se vor manifesta cu o frecvenţă mai mare şi, foarte probabil, ca în intervale scurte să fie şi mai însemnate cantitativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *