Vizită importantă astăzi la Colegiul „Aurel Vijoli“

Vizită importantă astăzi la Colegiul „Aurel Vijoli“. 23 de directori de școli tehnice din Franța au fost prezenți astăzi la colegiul făgărășean pentru a vedea cum funcționează Școala Profesională Franceză, în sistem dual din orașul nostru.
Astăzi , în școala noastră se desfășoară un eveniment deosebit de important pentru noi și pentru învățământul profesional din Făgăraș. Este vorba de întâlnirea de lucru a 23 de directori de școli tehnice din Franța. Ei sunt însoțiți de Jean-Philippe Bichon, expert tehnic internațional, care este atașat al Ministerului Educației Naționale din România. La această întâlnire a participat Daniela Țucanu din partea ISJ Brașov, Radu Gabriel care e inspector de la Centrul Național de Dezvoltarea a Învățământului Profesional și tehnic, reprezentanți ai firmelor partener și primarul Făgărașului Gheorghe Sucaciu. Directorii școlilor din Franța vin să cunoască sistemul de învățământ profesional dual din România. De asemenea dorim să facem o colaborare cu aceste școli pentru a îmbunătăți sistemul pe viitor“ a declarat directorul Liceului „Aurel Vijoli“, Liliana Spiridon.
Şcoala Profesională Franceză s-a înfiinţat în urmă cu cinci ani, iar protocolul de colaborare a fost semnat în prezenţa Excelenţei Sale Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin – cu ocazia unei vizite la o firmă de pe platforma franceză. Partenerii semnatari ai proiectului au fost: Ambasada Franţei din România şi de Asociaţia Parteneriat Cooperare şi Progres, în parteneriat cu Colegiul Aurel Vijoli din Făgăraş, susţinut de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, Primăria Municipiului Făgăraş, Ministerul Educaţiei Naţionale, Alianţa Franceză din Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.