Furnizorul de apă din Făgăraș ia măsuri drastice în cazul datornicilor

Se vor lua măsuri drastice în cazul făgărășenilor care nu și-au mai achitat facturile de apă și canal! Societatea de distribuire a apei din oraș anunță că restanțierii vor fi executați silit. În plus, vor rămâne și fără apă rece la robinete. Societatea Apă Canal Sibiu are de recuperat de la făgărășeni în jur de 2 milioane de lei.

„Nu știu dacă a fost vreodată o situație mai bună în sensul datornicilor. Stăm la fel ca și până acum și avem în jur de 2 milioane de lei de recuperat.  Din păcate pentru populație, la nivelul operatorului regional, s-au luat o serie de măsuri. Au fost discuții aprinse în Consiliul de Administrație și se va trece cât de curând la executări silite, în primul rând. Acum, se fac executările silite pe bază de factură, nu va mai trebui să mergem în instanță. De asemenea vom trece și la debranșări“, ne-a declarat Vasile Manta directorul SC Apă Canal Sibiu, Sucursala Făgăraș.

Reprezentanții asociațiilor care au datorii mari la plata facturilor de apă- canal, au fost chemati pentru eșalonare, însă cei care au venit nu au reușit să-și ducă plățile la sfârșit.

Am făcut tot posibilul  pentru a evita luarea acestor măsuri. Am avut la discuții aici, la noi, cu foarte mulți reprezentanți ai asociațiilor. Pentru asociațiile din cartierul Combinat, ca să le dau drumul la apa, am făcut niște eșalonări, dar nu s-au ținut de ele. Ceva este la nivelul asociațiilor de proprietari din Municipiul Făgăraș. Așa ceva nu se întâmplă, de exemplu la Sibiu. Mulți nu își dau seama că ceea ce producem noi, trebuie să și încasăm pentru a ne putea desfășura activitatea pentru că suntem societate comercială. Nu suntem regie autonomă și nu primim niciun leu de la bugetul de stat. În plus, cred că ați observat și dumneavoastră, în ultimii ani, sunt multe investiții realizate din fondurile proprii, nu din ceea ce s-a realizat prin POIM“, ne-a mai spus Vasile Manta, directorul Sucursalei Făgăraș a Apă Canal Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *